Αλμυρό τσιζκέικ με γλασαρισμένα ντοματίνια και βασιλικό
  • Arla
  • Συνταγές
  • Αλμυρό τσιζκέικ με γλασαρισμένα ντοματίνια και βασιλικό

Αλμυρό τσιζκέικ με γλασαρισμένα ντοματίνια και βασιλικό

Ένα φρέσκο ορεκτικό που θυμίζει κρητικό ντάκο αλλά έχει μορφή τσιζκέικ και άκρως καλοκαιρινό χαρακτήρα. Θα το φτιάξετε με φρέσκο τυρί κρέμα, φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Για να το ολοκληρώσετε γευστικά και εμφανισιακά θα χρειαστεί να γλασάρετε μερικά ντοματίνια στο τηγάνι. Μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-me-tomatinia/

Εκτέλεση

1.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο multi. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τη ρίγανη, την ντομάτα, 1 κουταλιά παγωμένο νερό και χτυπάτε λίγο ακόμα να βραχεί το μίγμα.
2.
  • Τοποθετείτε ένα τσέρκι διαμ. 21εκ. μέσα σε πυρίμαχο πιάτο και ρίχνετε μέσα το μίγμα του παξιμαδιού. Το πιέζετε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15΄. Αφήνετε να κρυώσει.
3.
  • Χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη φέτα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά το ελαιόλαδο και το πιπέρι να ομογενοποιηθούν και απλώνετε πάνω από τη βάση του παξιμαδιού.
4.
  • Βάζετε το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό στο τηγάνι να μαλακώσει. Όταν πιει όλο το νερό προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και σοτάρετε για 3 λεπτά, κουνώντας συχνά το τηγάνι. Στο τέλος ρίχνετε το πετιμέζι, ανακατεύετε και τραβάτε από τη φωτιά.
5.
  • Αφήνετε τα γλασαρισμένα ντοματίνια να κρυώσουν. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το τσιζκέικ και διακοσμείτε με τα ντοματίνια και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Υλικά

Για τη Βάση
8 Παξιμάδια κριθαρένια
2 κομμάτια ντομάτες
30 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
Λίγη ρίγανη ξερή
Λίγο νερό
Για την κρέμα τυριού
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
400 γρ.
Τυρί φέτα, πατημένη με το πιρούνι
200 γρ.
1 μικρό ματσάκι δυόσμο και βασιλικό (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
Λίγο πιπέρι
γρ.
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
16-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδια σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο πετιμέζι (σύκου, κατα προτίμηση)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο