Ατομικά cheesecakes με παγωτό μύρτιλο

Ατομικά cheesecakes με παγωτό μύρτιλο

Ένα απολαυστικό cheesecake με φρουτένια γεύση και τη μοναδική κρεμώδη υφή του τυριού κρέμα της Arla.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-atomika-cheesecakes-me-pagwto-myrtilo/

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με παχύ πάτο και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Τα αφήνετε στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό προσθέτοντας χυμό λεμονιού κι εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε το μείγμα σε ένα μίξερ για να αποκτήσει λεία υφή.
  • Ανακατεύετε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτοντας σε αυτό, το μείγμα με τα μύρτιλα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα – μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη συνοχή.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετείτε καλυμμένο στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 6 ώρες. Φτιάχνετε 8 ατομικά cheesecakes με παγωτό ως εξής: Χρησιμοποιείτε ένα κουπάτ και κόβετε με αυτό ένα κομμάτι από το παγωτό, τοποθετώντας το επάνω στα λιωμένα μπισκότα ώστε να σχηματίσουν μια βάση.
  • Τοποθετείτε προσεκτικά το παγωτό σε ένα κρύο σκεύος σερβιρίσματος κι επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα. Διακοσμείτε με μύρτιλα και σερβίρετε.

Υλικά

5 κούπες κατεψυγμένα μύρτιλα
Ζάχαρη
190 γρ.
2 κουταλιές χυμό λεμόνια
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλια
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ.
Γιαούρτι με φρούτα του δάσους
250 γρ.
Λιωμένα μπισκότα τύπου digestive
370 γρ.
Για τη διακόσμηση
Φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα