Cheesecake στο ποτήρι με σάλτσα φράουλας

Cheesecake στο ποτήρι με σάλτσα φράουλας

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(2 votes)

Ένα απλό αλλά πεντανόστιμο cheesecake με Τυρί Κρέμα Arla, που θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 7 μερίδες

Υλικά

  • 600 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. μπισκότα βανίλιας θρυμματισμένα
  • 200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 500 γραμμάρια φράουλες πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαδικασία για το cheesecake

Για τη σάλτσα φράουλας

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, τις 2 κουταλιές νερό, το ξύδι και μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Βάζετε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψει το τυρί. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την βανίλια και τη σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα στα ποτήρια και τοποθετείτε από 4 κομμένες φράουλες στην περιφέρεια του ποτηριού. Γεμίζετε τα ποτήρια με την κρέμα και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μοιράζετε την σάλτσα φράουλας και στολίζετε με λίγες φρέσκες φράουλες. Σερβίρετε αμέσως

Άλλες συνταγές