Πολύχρωμο cheesecake με μύρτιλα

Πολύχρωμο cheesecake με μύρτιλα

4 20
Δοκιμάστε ένα φρουτένιο cheesecake με υπέροχη γεύση και μοναδική εμφάνιση! Μια συνταγή Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-polychromo-cheesecake-me-myrtila/

Εκτέλεση

Διαδικασία για το πολύχρωμο cheesecake
Για το σιρόπι:
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.
Για το cheesecake:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.
  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.
  • Στο πρώτο μπολ προσθέτετε τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύετε καλά. Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα. Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνετε λευκό.
  • Αδειάζετε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.
  • Αδειάζετε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρετε τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.
  • Τέλος, προσθέτετε και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνετε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
  • Σερβίρετε με λίγα έξτρα φρούτα.

Υλικά

45 γρ.
Μπισκότα βουτύρου τριμμένα
150 γρ.
Ζελατίνη σε φύλλα (5 φύλλα)
10 γρ.
240 γρ.
Ζάχαρη άχνη
40 γρ.
250 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ.
Χυμό λεμονιού
1 κ.σ.
Μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
¾ φλιτζάνι
Για το σιρόπι μύρτιλο
Μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
½ φλιτζάνι
Ζάχαρη
2 κουταλιές
Χυμό λεμονιού
1 κ.σ.
Νερό
2 κουταλιές