Πολύχρωμο cheesecake με μύρτιλα

Πολύχρωμο cheesecake με μύρτιλα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(2 votes)

Δοκιμάστε ένα φρουτένιο cheesecake με υπέροχη γεύση και μοναδική εμφάνιση! Μια συνταγή Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα απο την Ντίνα Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 7 μερίδες

  • 45 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου τριμμένα
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (5 φύλλα)
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος Arla ζεστή
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για το σιρόπι μύρτιλο

  • ½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαδικασία για το πολύχρωμο cheesecake

Για το σιρόπι:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.

Για το cheesecake:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.

Στο πρώτο μπολ προσθέτετε τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύετε καλά. Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα. Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνετε λευκό.

Αδειάζετε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρετε τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.

Τέλος, προσθέτετε και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνετε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Σερβίρετε με λίγα έξτρα φρούτα.

Άλλες συνταγές