Παγωμένο cheesecake με μάνγκο και φρούτα του πάθους

Παγωμένο cheesecake με μάνγκο και φρούτα του πάθους

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Αυτό το καλοκαιρινό cheesecake ετοιμάζεται πολύ εύκολα και μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θέλετε. Ένα απολαυστικό γλυκό για όλους!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για την κρέμα μάνγκο

  • 3 αυγά
  • 150 ml λευκή ζάχαρη
  • 200 γρ. παγωμένου μάνγκο
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 250 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 ml Arla κρέμα γάλακτος 36%
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Για τη βάση

  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 100 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 φρούτα του πάθους

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία

1. Διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα ενώ σταδιακά προσθέτετε τη μισή από τη ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.

2. Ανακατεύετε το μάνγκο με το τζίντζερ μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια ανακατεύετε τον πολτό του μάνγκο με το τυρί κρέμα, τους κρόκους αυγού και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά.

3. Χτυπάτε την κρέμα ελαφρά. Προσθέτετε το μείγμα της μαρέγκας μέσα στην κρέμα του μάνγκο. Στο τέλος , προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον χυμό λεμονιού.

4. Ετοιμάζετε το βούτυρο νουαζέτ (καφέ βούτυρο): Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά 1-2 φορές για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Το βούτυρο σιγά σιγά θα λιώσει και θα αφρίσει, ενώ στη συνέχεια, τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος θα αρχίσουν να αποκτούν σταδιακά καφέ χρώμα, δημιουργώντας ακόμα περισσότερο αφρό. Όταν τα κατάλοιπα του γάλακτος καραμελωθούν πλήρως, το αφαιρείτε από τη φωτιά. Μαζεύετε τα κατάλοιπα αφρού στην επιφάνεια με ένα κουτάλι, ενώ σουρώνετε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι το λίπος του βουτύρου με το καφέ χρώμα, αφήνοντάς το να κρυώσει σε ένα γυάλινο μπολ.

5. Ανακατεύετε το καφέ βούτυρο με τα μπισκότα σε θρύμματα, και τη ζάχαρη.

6. Αφαιρείτε τους σπόρους από τα φρούτα του πάθους. Τοποθετείτε το μείγμα από τα φρούτα, την κρέμα μάνγκο και τα θρύμματα μπισκότου σε μια φόρμα με αφαιρούμενο τοίχωμα (τσέρκι), με 24 εκ. διάμετρο περίπου.

7. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 4 ώρες. Το αφήνετε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Άλλες συνταγές