Δίχρωμο cheesecake αλμυρό με τυρόκρεμα & ραπανάκια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Δίχρωμο cheesecake αλμυρό με τυρόκρεμα & ραπανάκια

Δίχρωμο cheesecake αλμυρό με τυρόκρεμα & ραπανάκια

4 30
Εντυπωσιακό cheesecake για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-dixromo-almyro-me-tyrokrema/

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
  • Βάζετε το παντζάρι στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε καλά. Αδειάζετε τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το τοποθετείτε επάνω σε ένα ποτήρι. Ανακατεύετε για να βγάλετε το χυμό του.
  • Βάζετε στο μπλέντερ τα κράκερ και το μαλακωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζετε μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και πιέζετε με τα χέρια σας για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
  • Ζεσταίνετε το γάλα, στύβετε καλά με τα χέρια σας την ζελατίνη και την ρίχνετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  • Βάζετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και τα μαλακώνετε με το σύρμα. Προσθέτετε το μείγμα γάλακτος-ζελατίνης, τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το 1/3 της ποσότητας σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε σε μικρές δόσεις τον χυμό παντζαριού μέχρι να χρωματίσετε την κρέμα.
  • Απλώνετε τη μισή ποσότητα της λευκής κρέμας στη φόρμα και ισιώνετε καλά. Απλώνετε από πάνω την ροζ κρέμα, την ισιώνετε και τελειώνετε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.
  • Πλένετε καλά τα ραπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες (ιδανικά με μαντολίνο). Ξεφορμάρετε το cheesecake και στολίζετε με τις φέτες ραπανιών, τα αυγά σολομού και λίγο σχοινόπρασο.

Υλικά

Αλμυρά κράκερ
150 γρ.
Lurpak μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
60 γρ.
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
600 γρ.
200 ml γιαούρτι
1 παντζάρια βρασμένο
1 ματσάκι ραπανάκια
Καρύδια καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
50 γρ.
Γάλα ζεστό
50 ml
Ζελατίνη σε φύλλα
8 γρ.
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αυγά σολομού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι