Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί

Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Όταν έρχεται το κρύο, απολαμβάνουμε μερικά απο τα πιο εκπληκτικά φαγητά. Η συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου για βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και μπλε τυρί, είναι η μεγαλύτερη τέρψη για το οικογενειακό τραπέζι τον χειμώνα. Δοκιμάστε τη!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μικρό κουνουπίδι (900 γρ.)
  • 600 ml ζωμός απο κοτόπουλο
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak να ζεσταθούν. Σοτάρετε για πολύ λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε προσθέτοντας την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες. Προσθέτετε τον ζωμό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την περνάτε με ένα pimer μέχρι να πάρει μια ωραία βελούδινη υφή προσθέτοντας, την κρέμα γάλακτος Arla μαζί με το μισό μπλε τυρί Castello Danablu. Σερβίρετε την σούπα σε μικρά ατομικά μπολάκια με μερικά μικρά κομμάτια από μπλε τυρί Castello Danablu και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύετε με μια φέτα προζυμένιο οκτάσπορο ψωμί κομμένη στα δύο.

Άλλες συνταγές