Κορμός με σοκολατένιες κρέπες και κρέμα

Κορμός με σοκολατένιες κρέπες και κρέμα

3 30
Εύκολο και γρήγορος κορμός με σοκολατένιες κρέπες και αφράτη κρέμα βανίλιας. Συνολικά το γλυκό έχει ελάχιστη ζάχαρη και προϊόντα light. Γι’ αυτό μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις! Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kormos-me-sokolatenies-krepes-kai-krema/

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Για τις κρέπες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το ρυζάλευρο και το κακάο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ασπράδια και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα ρευστό. Σουρώνετε το μείγμα από σουρωτήρι και προσθέτετε το σπορέλαιο. Ανακατεύετε καλά.
  • Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. στη φωτιά, το αλείφετε με λίγο βούτυρο και ρίχνετε 1 κουτάλα της σούπας (όχι πολύ γεμάτη) από το μείγμα. Ψήνετε για 2-3 λεπτά και γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Ψήνετε για 1 λεπτό και βγάζετε την κρέπα σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσετε με όλο το μείγμα.
Συναρμολόγηση
  • Αφρατεύετε την κρέμα με ένα σύρμα και την αφήνετε στην άκρη. Απλώνετε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε μια κρέπα στην άκρη και απλώνετε μια γεμάτη κουταλιά κρέμας. Βάζετε την δεύτερη κρέμα καλύπτοντας περίπου κατά τα 3/5 την κρέπα που ήδη έχει την κρέμα και απλώνετε και πάλι 1 κουταλιά κρέμας. Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά. Με την βοήθεια της μεμβράνη τυλίγετε σε σφιχτό κορμό (από την στενή πλευρά) και κλείνετε καλά. Βάζετε τον κόρμο στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρισμα
  • Αφαιρείτε την μεμβράνη από τον κορμό, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με λίγη χτυπημένη σαντιγί.

Υλικά

Για την κρέμα
Αυγού
2 κρόκους
1 βανίλια
Ζάχαρη καστανή
60 γρ.
Κορν φλάουρ
40 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος light
200 ml
Γάλα
200 ml
Για τις κρέπες
2 ασπράδια αυγού
Ρυζάλευρο
70 γρ.
Ζάχαρη
40 γρ.
Πρέζες αλάτι
2
Κακάο άγλυκο
15 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος light
250 ml
Σπορέλαιο
30 ml
Βούτυρο Lurpak light για το ψήσιμο
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα