Τούρτα - Κέικ με βουτυρόκρεμα και μέλι

Τούρτα - Κέικ με βουτυρόκρεμα και μέλι

Ένα απολαυστικό κέικ - τούρτα, με αγνά, φυσικά νόστιμα υλικά!

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Καλύπτετε με λαδόκολλα δύο φόρμες διαμέτρου 23 εκ.
  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπολ ενός μίξερ και τα χτυπάτε για 1-2 λεπτά, μέχρι o χυλός να γίνει λείος.
  • Μοιράζετε τον χυλό κατά ίσα μέρη στις δύο φόρμες ψησίματος, φροντίζοντας η επιφάνειά του κέικ σε κάθε φόρμα να είναι επίπεδη. Φουρνίζετε για 20-25 λεπτά, ή απλά μέχρι να ροδίσει, δοκιμάζοντάς το με ένα ξύλινο καλαμάκι (θα πρέπει να βγαίνει καθαρό όταν τρυπάτε με αυτό το κέικ μέχρι το κέντρο του).
  • Αφήνετε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζετε πάνω σε μια σχάρα.
  • Για να ετοιμάσετε την επικάλυψη, χτυπάτε μαζί το βούτυρο το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο κι ελαφρύ. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  • Όταν τα κέικ κρυώσουν εντελώς, τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο, απλώνοντας ενδιάμεσα μια παχιά στρώση από τη μισή ποσότητα του μείγματος επικάλυψης. Καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα και διακοσμείτε με κομμάτια φρούτων και τα φύλλα δυόσμου.

Υλικά

Για το κέικ
Βούτυρο Lurpak ανάλατο μαλακωμένο, αλλά όχι λιωμένο
350 γρ.
Ζάχαρη άχνη
325 γρ.
Μέλι ανθέων
2 κουταλιές
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ.
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι
2 κουταλιές λεπτοκομμένο ξύσμα απο πορτοκάλια
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
Για την επικάλυψη
Βούτυρο Lurpak ανάλατο μαλακωμένο
225 γρ.
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
225 γρ.
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
Ζάχαρη άχνη
500 γρ.
Για τη γαρνιτούρα
1 πορτοκάλια αποφλοιωμένο και κομμένο σε κομμάτια
8 φράουλες κομμένες στη μέση
10 μικρά φυλλά απο δυόσμο