Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα

Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα), σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού σόδα, μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτάκι βανίλια, σκόνη
  • 2 αυγά μεγάλα

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

  • φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το κέικ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 22-24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το πετιμέζι, το νερό, το αλάτι, τα μπαχαρικά (τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο) και τη σόδα. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτετε τα αυγά χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και το ηλιέλαιο. Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτετε το αλεύρι και τη βανίλια. Δουλεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό, σκούρο μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αν έχετε χρόνο, βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Αδειάζετε την κρέμα επάνω στο κρύο κέικ και απλώνετε με μια σπάτουλα, καλύπτοντάς το ολόγυρα. Τέλος, στολίζετε τη βασιλόπιτα με κόκκινα φρούτα και ζαχαρένια διακοσμητικά.

40'-45'

Άλλες συνταγές