Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα
    Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
| 
                                     
                                            
                                                Πετιμέζι
                                            
                                     
                                 | 
                                1 φλιτζάνι | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Νερό
                                            
                                     
                                 | 
                                ¾ φλιτζάνι | 
| 
                                     
                                            
                                                Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
                                            
                                     
                                 | 
                                3 φλιτζάνια | 
| 
                                     
                                            
                                                Τζίντζερ, σκόνη
                                            
                                     
                                 | 
                                3 κ.γ. | 
| 
                                     
                                            
                                                Κανέλα, σκόνη
                                            
                                     
                                 | 
                                2 κ.γ. | 
| 
                                     
                                            
                                                Γαρύφαλλο, σκόνη
                                            
                                     
                                 | 
                                ¼ κ.γ. | 
| 
                                     
                                            
                                                Μαγειρική σόδα
                                            
                                     
                                 | 
                                2 κ.γ. | 
| 
                                     
                                            
                                                Αλάτι
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ κ.γ. | 
| 
                                     
                                            
                                                Ηλιέλαιο
                                            
                                     
                                 | 
                                ¾ φλιτζάνι | 
| 
                                     
                                            
                                                Ζάχαρη καστανή
                                            
                                     
                                 | 
                                ¾ φλιτζάνι | 
| 
                                     
                                            
                                                Λοβός βανίλιας, σκόνη
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                2 αυγά μεγάλα
                                            
                                     
                                 | 
                                
Για την επικάλυψη
| 100 γρ. | |
| 225 γρ. | |
| 
                                     
                                            
                                                Ζάχαρη άχνη
                                            
                                     
                                 | 
                                3 φλιτζάνια | 
Για τη διακόσμηση
| 
                                     
                                            
                                                Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το κέικ
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση