Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα

Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
Πετιμέζι
|
1 φλιτζάνι |
---|---|
Νερό
|
¾ φλιτζάνι |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
|
3 φλιτζάνια |
Τζίντζερ, σκόνη
|
3 κ.γ. |
Κανέλα, σκόνη
|
2 κ.γ. |
Γαρύφαλλο, σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Μαγειρική σόδα
|
2 κ.γ. |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Ηλιέλαιο
|
¾ φλιτζάνι |
Ζάχαρη καστανή
|
¾ φλιτζάνι |
Λοβός βανίλιας, σκόνη
|
1 |
2 αυγά μεγάλα
|
Για την επικάλυψη
100 γρ. | |
225 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
3 φλιτζάνια |
Για τη διακόσμηση
Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
|
---|
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το κέικ
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση
