Βασιλόπιτα με πετιμέζι, τζίντζερ και φρέσκο τυρί κρέμα
Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
|
Πετιμέζι
|
1 φλιτζάνι |
|---|---|
|
Νερό
|
¾ φλιτζάνι |
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
|
3 φλιτζάνια |
|
Τζίντζερ, σκόνη
|
3 κ.γ. |
|
Κανέλα, σκόνη
|
2 κ.γ. |
|
Γαρύφαλλο, σκόνη
|
¼ κ.γ. |
|
Μαγειρική σόδα
|
2 κ.γ. |
|
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
|
Ηλιέλαιο
|
¾ φλιτζάνι |
|
Ζάχαρη καστανή
|
¾ φλιτζάνι |
|
Λοβός βανίλιας, σκόνη
|
1 |
|
2 αυγά μεγάλα
|
Για την επικάλυψη
| 100 γρ. | |
| 225 γρ. | |
|
Ζάχαρη άχνη
|
3 φλιτζάνια |
Για τη διακόσμηση
|
Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
|
|---|
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το κέικ
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση