Βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα

1 ω 5 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα

H Βασιλόπιτα είναι το παραδοσιακό γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και γι’ αυτό πρέπει να είναι άψογο! Απολαύστε μια διαφορετική βασιλόπιτα που θυμίζει τούρτα με απαλό γλάσο τυριού. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Υλικά

Για τη Βασιλόπιτα

200 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
20 γρ.
Σοκολάτα τρούφα
100 γρ.
Εκχλύλισμα βανίλια
1 κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα

Για το γλάσο

250 γρ.
250 ml
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.γ.

Για το στόλισμα

Κράνμπερι
Μύρτιλα
Δενδρολίβανο
Καραμέλες

Εκτέλεση

Για τη βασιλόπιτα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
  • Βάζετε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο). Ξεκινάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτετε την τρούφα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάτε το χτύπημα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς και τοποθετείτε το νόμισμα.

Για το γλάσο

  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα. Προσθέτετε την άχνη και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο τυρί ξεκινάτε να ρίχνετε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά μέχρι να τελειώσει.

Για το στόλισμα

  • Καλύπτετε ολόκληρη τη βασιλόπιτα με το γλάσο τυριού. Στολίζετε με κόκκινα φρούτα και κλωναράκια δεντρολίβανο.

Συχνές ερωτήσεις για την Βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα

Γιατί να επιλέξω βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα αντί για παραδοσιακή;

Επιλέγετε βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα γιατί είναι πιο αφράτη, δροσερή και μοντέρνα, με πλούσια γεύση που ισορροπεί ιδανικά τη γλυκύτητα του κέικ.

Πώς διατηρείται σωστά η βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα;

Τη διατηρείτε στο ψυγείο, καλά καλυμμένη, για έως 3–4 ημέρες, ώστε να παραμείνει φρέσκια και να διατηρηθεί σωστά το γλάσο τυριού κρέμα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο γλάσο και σε άλλα γλυκά;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο γλάσο σε κέικ, cupcakes, carrot cake ή brownies, καθώς ταιριάζει ιδανικά με σοκολάτα, βανίλια και μπαχαρικά.

Πώς αποφεύγω να γίνει το γλάσο πολύ ρευστό;

Αποφεύγετε να γίνει ρευστό χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος αργά, ενώ όλα τα υλικά πρέπει να είναι καλά κρύα.

Είναι κατάλληλη η βασιλόπιτα με γλάσο τυριού κρέμα για παιδικό τραπέζι;

Είναι ιδανική για παιδικό τραπέζι, καθώς είναι αφράτη, ήπια σε γεύση και μπορείτε να τη στολίσετε με πολύχρωμες καραμέλες και φρούτα που αρέσουν στα παιδιά.

Πότε είναι καλύτερα να τοποθετήσω το νόμισμα στη βασιλόπιτα;

Τοποθετείτε το νόμισμα αφού κρυώσει εντελώς η βασιλόπιτα, πριν την καλύψετε με το γλάσο, ώστε να παραμείνει ασφαλές και καθαρό.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/vasilopita-me-glaso-tyri-krema/