Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ

Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μια υπέροχη τούρτα με δροσερή κρέμα πορτοκάλι και φρέσκο τυρί κρέμα, ταιριάζει σε κάθε στιγμή. Μια απολαυστική συνταγή απο τη Ντίνα Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για το κέικ

  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ξύσμα απο 2 ακέρωτα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό απο πορτοκάλι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

  • 400 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό απο πορτοκάλι
  • 200 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ, στραγγισμένο από το σιρόπι του (τα 100 γρ. τα κόβετε φετάκια και τα 100 γρ. τα αφήνετε ολόκληρα)
  • ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Βάζετε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρησιμοποιήσετε.

Για το κέικ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνετε 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 15-16 εκ. και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη βανίλια και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα και τέλος ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνετε πολύ την ένταση του μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ενωθούν με την κρέμα σταματάτε το μίξερ και ισομοιράζετε το μείγμα στις 3 φόρμες. Ισιώνετε με ένα κουτάλι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη συναρμολόγηση

Βάζετε τον πρώτο δίσκο κέικ σε μια πιατέλα και αν δείτε ότι έχει φουσκώσει πολύ κόβετε λίγο με το μαχαίρι για να ισιώσετε την επιφάνεια. Τα κομμάτια τα κρατάτε στην άκρη και τα χρησιμοποιείτε ως βάση σε «ποτηράτα» γλυκά. Απλώνετε το 1/3 της ποσότητας της κρέμας πορτοκαλιού και σκορπίζετε λίγες φέτες κουμκουάτ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις και την κρέμα. Σκορπίζετε τα ολόκληρα κουμκουάτ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε στο ψυγείο.

Συμβουλές

Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το κέικ με ζαχαρόπαστα και να το στολίσετε σαν τούρτα γενεθλίων. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κουμκουάτ με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή μανταρινάκι.

Άλλες συνταγές