Τάρτα γλυκιά με κρέμα και φρέσκα φρούτα

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπ
Τάρτα γλυκιά με κρέμα και φρέσκα φρούτα

Ένα υπέροχο, φρουτένιο γλυκό - πειρασμός απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Υλικά

Για την τάρτα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ.
125 γρ.
Κρόκος αυγού
1
Αλάτι
5 γρ.
Νερό
50 γρ.

Για την κρέμα

500 γρ.
350 γρ.
Άχνη ζάχαρη
120 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ.

Για την σάλτσα φράουλας

Φράουλες
120 γρ.
Ζάχαρη
120 γρ.

Για το σερβίρισμα

Φράουλες
150 γρ.
Ακτινίδια
2

Εκτέλεση

  • Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι και το βούτυρο και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι τα δύο υλικά να αναμειχθούν και η υφή τους να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το αλάτι και το νερό, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η υγρασία των υλικών να τα ενώσει και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  • Μόλις δημιουργηθεί η ζύμη την αποσύρετε από το μίξερ, αμέσως, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τοποθετείτε την ζύμη της τάρτα ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγετε με έναν πλάστη, χωρίς να την πιέζετε πολύ.
  • Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35-40 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
  • Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Για την σάλτσα φράουλας σε ένα multi τοποθετείτε τις φράουλες μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Για την κρέμα σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Τοποθετείτε την κρέμα πάνω στην τάρτα με μία κουτάλα σερβιρίσματος δημιουργώντας ακανόνιστο σχήμα.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε τα ακτινίδια, τα κόβετε στα 4 και μετά σε φέτες και τις φράουλες στα 4.
  • Περιχύνετε με την σάλτσα φράουλας, τοποθετείτε τα φρούτα και σερβίρετε.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/tarta-glukia-me-krema-kai-phreska-phrouta/