Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο
Κάντε ένα ταξίδι στην Ιταλία με τη γρήγορη συνταγή μας για σπαγγέτι με πέστο. Περιλαμβάνει ζυμαρικά με μια πικάντικη σάλτσα πέστο και αρωματική γεύση από καβουρδισμένα κουκουνάρια και τριμμένο σκληρό τυρί. Εύκολη στην παρασκευή αλλά γεμάτη γεύση, αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα πέστο θα γίνει γρήγορα μία από τις αγαπημένες σας.
Υλικά
Πέστο
|
Φρέσκος βασιλικός
|
2 φλιτζάνια |
|---|---|
|
Ελαιόλαδο (περίπου 32,5 g)
|
¼ φλιτζάνι |
| 60 γρ. | |
|
Σκελίδα σκόρδο
|
1 |
|
Κουκουνάρια (περίπου 35 g)
|
¼ φλιτζάνι |
|
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
|
1 κ.γ. |
Σάλτσα και ζυμαρικά
| 1 φλιτζάνι | |
|
Μαγειρεμένα ζυμαρικά σπαγγέτι
|
800 γρ. |
Για το σερβίρισμα
| 150 γρ. | |
|
Καβουρδισμένα κουκουνάρια
|
Εκτέλεση
Πέστο
Σάλτσα και ζυμαρικά
Για το σερβίρισμα
Συχνές ερωτήσεις για το σπαγγέτι με σάλτσα πέστο
Μπορώ να ετοιμάσω απο πριν την πέστο;
Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε την πέστο εκ των προτέρων. Μην το ανακατεύετε με την κρέμα μαγειρικής για να φτιάξετε τη σάλτσα, αλλά φυλάξτε το πέστο ξεχωριστά. Ετοιμάστε το όπως συνήθως, αλλά βάλτε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε σε θήκες για παγάκια και να μεταφέρετε τα παγάκια σε σακούλα zip-lock για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης.
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης για το σπαγγέτι με σάλτσα πέστο που περίσσεψε;
Για τα υπόλοιπα σπαγγέτι με πέστο που θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στο ψυγείο για έως 3–4 ημέρες. Καλό είναι να μην τα καταψύξετε, καθώς τα ζυμαρικά και η κρεμώδης σάλτσα δεν καταψύχονται καλά. Συστήνουμε να τα φτιάχνετε φρέσκα ή απλώς να τα φυλάτε στο ψυγείο. Μπορείτε να απολαύσετε τα υπόλοιπα είτε κρύα είτε ζεσταμένα σε τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων.
Πως να ξαναζεστάνω τα σπαγγέτι με πέστο
Μπορείτε να ξαναζεστάνετε τα σπαγγέτι με πέστο είτε σε τηγάνι είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Στο τηγάνι, προσθέστε λίγο από την κρέμα μαγειρικής ή λίγο νερό στα ζυμαρικά και ζεστάνετέ τα απαλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ζεσταθούν ομοιόμορφα. Στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε σε διαστήματα 1 λεπτού και ανακατεύετε ενδιάμεσα για ομοιόμορφο ζέσταμα.