Cake με μπλε τυρί και αχλάδια

Cake με μπλε τυρί και αχλάδια

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Ένα πρωτότυπο κέικ, με την πλούσια, χαρακτηριστική γεύση του μπλε τυριού Castello, σε μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 9 μερίδες

  • 380 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 6 αυγά
  • 390 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. blue cheese Castello Danablu τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αχλάδια βρασμένα σε κομπόστα και τεμαχισμένα σε κύβους

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος το μπλέ τυρί Castello Danablu με τα αχλάδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά. Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ Μερίδες: 8-10

Άλλες συνταγές