Σπαγγέτι Aglio E Olio
Το σπαγγέτι aglio e olio γιορτάζει τα απλά υλικά και τις έντονες γεύσεις. Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει τη δυνατή γεύση του σκόρδου με τη διακριτική πικάντικη νότα από νιφάδες καυτερής πιπεριάς. Σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένο σκληρό τυρί, ώστε κάθε μπουκιά να αναδεικνύει την απλή μαγειρική στην καλύτερή της μορφή.
Υλικά
|
Ζυμαρικά σπαγγέτι
|
400 γρ. |
|---|---|
|
Σκελίδες σκόρδα
|
6 |
|
Ελαιόλαδο
|
75 ml |
|
Νιφάδες από καυτερή πιπεριά
|
1 κ.γ. |
|
Φρέσκο μαϊντανός
|
25 γρ. |
|
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση
|
|
| 100 γρ. |
Εκτέλεση
Συχνές ερωτήσεις για το σπαγγέτι Aglio e olio
Πώς να πετύχετε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα για το σπαγγέτι aglio e olio
Για να έχετε μια σάλτσα λεία και γυαλιστερή, χωρίς να είναι λιπαρή, συνδυάστε το ελαιόλαδο με το νερό των ζυμαρικών. Όταν στραγγίζετε τα σπαγγέτι, κρατήστε λίγο από το αμυλώδες νερό τους. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτό το νερό μαζί με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο και αφήστε το να σιγοβράσει. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά σε αυτό το μείγμα, ώστε το άμυλο από το νερό να ενωθεί με το λάδι, δημιουργώντας μια γυαλιστερή σάλτσα που καλύπτει ομοιόμορφα τα σπαγγέτι.
Πώς να αποθηκεύσετε το σπαγγέτι aglio e olio για αργότερα
Για να παραμείνει φρέσκο το σπαγγέτι aglio e olio, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάξτε το σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο. Διατηρείται για έως 3 ημέρες. Όταν θελήσετε να το ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο νερό πάνω από τα ζυμαρικά για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα έλαια. Ζεστάνετέ το σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά, ώστε να διατηρηθεί η καλύτερη γεύση και υφή. Με αυτόν τον τρόπο, το πιάτο παραμένει νόστιμο, σαν να έχει φτιαχτεί φρέσκο.