Σπαγγέτι Aglio E Olio

20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Σπαγγέτι Aglio E Olio

Το σπαγγέτι aglio e olio γιορτάζει τα απλά υλικά και τις έντονες γεύσεις. Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει τη δυνατή γεύση του σκόρδου με τη διακριτική πικάντικη νότα από νιφάδες καυτερής πιπεριάς. Σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένο σκληρό τυρί, ώστε κάθε μπουκιά να αναδεικνύει την απλή μαγειρική στην καλύτερή της μορφή.

Υλικά

Ζυμαρικά σπαγγέτι
400 γρ.
Σκελίδες σκόρδα
6
Ελαιόλαδο
75 ml
Νιφάδες από καυτερή πιπεριά
1 κ.γ.
Φρέσκο μαϊντανός
25 γρ.
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση
100 γρ.

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθαρίστε και κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 300 ml από το νερό τους.
  • Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει περίπου το ένα τρίτο του υγρού.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
  • Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  • Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις για το σπαγγέτι Aglio e olio

Πώς να πετύχετε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα για το σπαγγέτι aglio e olio

Για να έχετε μια σάλτσα λεία και γυαλιστερή, χωρίς να είναι λιπαρή, συνδυάστε το ελαιόλαδο με το νερό των ζυμαρικών. Όταν στραγγίζετε τα σπαγγέτι, κρατήστε λίγο από το αμυλώδες νερό τους. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτό το νερό μαζί με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο και αφήστε το να σιγοβράσει. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά σε αυτό το μείγμα, ώστε το άμυλο από το νερό να ενωθεί με το λάδι, δημιουργώντας μια γυαλιστερή σάλτσα που καλύπτει ομοιόμορφα τα σπαγγέτι.

Πώς να αποθηκεύσετε το σπαγγέτι aglio e olio για αργότερα

Για να παραμείνει φρέσκο το σπαγγέτι aglio e olio, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάξτε το σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο. Διατηρείται για έως 3 ημέρες. Όταν θελήσετε να το ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο νερό πάνω από τα ζυμαρικά για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα έλαια. Ζεστάνετέ το σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά, ώστε να διατηρηθεί η καλύτερη γεύση και υφή. Με αυτόν τον τρόπο, το πιάτο παραμένει νόστιμο, σαν να έχει φτιαχτεί φρέσκο.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/spaggeti-aglio-e-olio/