Σοκολατένιο κέικ με τυρί κρέμα & κόκκινα φρούτα

1 ω 20 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 1 ω
Σοκολατένιο κέικ με τυρί κρέμα & κόκκινα φρούτα

Ένα πλούσιο και λαχταριστό κέικ απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

  • Arla
  • Συνταγές
  • Σοκολατένιο κέικ με τυρί κρέμα & κόκκινα φρούτα

Υλικά

Για την ζύμη σοκολάτας

Αυγά
2
200 γρ.
Καστανή ζάχαρη
160 γρ.
70 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ.
Σκόνη κακάο
30 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
10 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα

Για την γέμιση με τυρί

350 γρ.
150 γρ.
Καστανή ζάχαρη
100 γρ.
Αυγά
2
Κορν φλάουρ
30 γρ.
Μείγμα φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
150 γρ.

Εκτέλεση

Για τη γέμιση με τυρί

  • Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τα φρούτα
  • Χτυπάτε με μπλέντερ/ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
  • Προσθέτετε τα φρούτα και ανακατεύετε απαλά.

Για την ζύμη σοκολάτας

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, την κρέμα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
  • Προσθέτετε τα στερεά υλικά στα υγρά, κοσκινίζοντάς τα, και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα. Ρίχνετε πρώτα το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω απλώνετε απαλά το μείγμα με το τυρί, αφήνοντας γύρω γύρω λίγο περιθώριο ώστε να σχηματιστεί “κορνίζα” από σοκολάτα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  • Στη μέση του χρόνου καλύπτετε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
  • Άφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Υπέροχο κέικ με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, απο την Ντίνα Νικολάου.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/sokolatenio-keik-me-turi-krema--kokkina-phrouta/