Σοκολατένια cupcakes με επικάλυψη τυριού κρέμα

Σοκολατένια cupcakes με επικάλυψη τυριού κρέμα

Τι καλύτερο από λαχταριστά, σοκολατένια cupcakes με κρεμώδη επικάλυψη; Για να μη χρειαστεί να χαθείτε ανάμεσα σε αμέτρητες συνταγές σοκολατένιων cupcakes, σας έχουμε ετοιμάσει μια υπέροχη πρόταση! Η παρασκευή αυτών των μικρών γλυκισμάτων δεν απαιτεί πολύ χρόνο, και μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ένα κρεμώδες μείγμα από τυρί κρέμα και βούτυρο. Η γεύση ολοκληρώνεται με αρωματικό δεντρολίβανο, καραμελωμένα αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Αρωματικά, σοκολατένια και απίστευτα νόστιμα!

  • Arla
  • Συνταγές
  • Σοκολατένια cupcakes με επικάλυψη τυριού κρέμα

Υλικά

Αλεύρι
250 γρ.
Ζάχαρη
130 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.
Σκόνη κακάο
5 κ.σ.
Αλάτι
½ κ.γ.
Φυτικό λάδι
120 ml
Γάλα
200 ml
100 γρ.
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
80 γρ.
Παπαρουνόσποροι (σε πάστα)
1 κ.σ.
Κανέλα τριμμένη
1 πρέζα
Πορτοκάλια ακέρωτο
1 κενή μονάδα
Σοκολάτα τριμμένη
20 γρ.
Καραμελωμένα αμύγδαλα
50 γρ.
Κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (για διακόσμηση)
1 κενή μονάδα

Εκτέλεση

  • Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι, το λάδι, το γάλα και το αυγό σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ζύμη.
  • Τοποθετήστε θηκάκια για muffins στη φόρμα και μοιράστε το μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτάλα παγωτού, κορνέ ή απλό κουτάλι σούπας.
  • Ψήστε τα muffins στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για περίπου 25 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, χτυπήστε δυνατά το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την πάστα παπαρουνόσπορου και την κανέλα. Βάλτε το μείγμα σε κορνέ με μύτη αστέρι και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  • Αφήστε τα ψημένα muffins να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια διακοσμήστε τα με την κρέμα.
  • Πλύντε το πορτοκάλι και τρίψτε ή ξεφλουδίστε το ξύσμα.
  • Διακοσμήστε τα cupcakes με βελόνες δεντρολίβανου, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να περιχύσετε τα σοκολατένια cupcakes με λιωμένη σοκολάτα και να τα διακοσμήσετε. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο κακάο στην κρέμα για το topping.

Συχνές ερωτήσεις για τα σοκολατένια cupcakes

Πριν δοκιμάσετε τη συνταγή μας για σοκολατένια cupcakes και πειστείτε μόνοι σας για αυτό το σοκολατένιο θαύμα, θα βρείτε εδώ τις απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη συνταγή μας για σοκολατένια cupcakes:

Μπορούν τα σοκολατένια cupcakes να ψηθούν χωρίς να προθερμανθεί ο φούρνος;

Για εξοικονόμηση ενέργειας, πολλοί προτιμούν να μην προθερμαίνουν τον φούρνο πριν το ψήσιμο. Μπορείτε να το κάνετε και με τα σοκολατένια cupcakes, αλλά θα χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω. Ιδανικά, μετά από περίπου 30 λεπτά, ελέγξτε με ένα ξυλάκι (δοκιμή ξυραφιού) για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη στη μέση δεν είναι πλέον ωμή.

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω την επικάλυψη για τα σοκολατένια cupcakes;

Δεντρολίβανο, ξύσμα πορτοκαλιού και καραμελωμένα αμύγδαλα – όλα αυτά σχηματίζουν μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντάς μας για τον χειμώνα. Ωστόσο, δεν έχει κρύο όλο τον χρόνο και σίγουρα θέλετε να απολαμβάνετε αυτά τα ζουμερά σοκολατένια cupcakes όλους τους μήνες. Απλώς αντικαταστήστε την επικάλυψη σύμφωνα με την προτίμησή σας! Την άνοιξη μπορείτε να τα διακοσμήσετε με όμορφα βρώσιμα λουλούδια, ενώ το καλοκαίρι γίνονται ένα δροσερό, αναζωογονητικό γλυκό με λεμόνι και μέντα. Το φθινόπωρο, ταιριάζουν ιδιαίτερα οι ξηροί καρποί και το κρεμώδες καραμέλωμα ως επικάλυψη. Έτσι, τα σοκολατένια cupcakes θα ταιριάζουν πάντα με την εποχή και μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο τον χρόνο!

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/sokolatenia-cupcakes-me-epikalupse-turiou-krema/