Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι και μπλε τυρί

Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι και μπλε τυρί

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Μια πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα που συνδυάζει το υπέροχο άρωμα του μανταρινιού και τη μοναδική, πλούσια γεύση του μπλε τυριού Castello. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 200 γρ. σαλάτας ιταλικής
  • 100 γρ. βαλεριάνα
  • 3 μανταρίνι καθαρισμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • 50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένο

Για το dressing μανταρινιού

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. χυμό μανταρίνι
  • ξύσμα απο 1 μανταρίνι
  • 40γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία για την πράσινη σαλάτα με μανταρίνι και μπλε τυρί

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρίνι, το ξύσμα από 1 μανταρίνι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με την βαλεριάνα, τα μανταρίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας και το φουντούκι, περιχύνετε με το dressing μανταρινιού, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές