&format=jpg)
Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Εκτέλεση
Προετοιμασία
• Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι. • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά. • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
Πόση ώρα χρειάζονται ψήσιμο τα πασχαλινά κουλουράκια;
Τα κουλουράκια χρειάζεται απλά να ροδίσουν. Για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C , μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο στα 15'-20'.
Για να διατηρήσετε τα κουλουράκια πιο τραγανά για περισσότερο χρόνο, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
Για καλύτερο χρώμα, φροντίστε να αλείψετε καλά την επιφάνεια της ζύμης με αυγό και νερό, προσθέτοντας αν θέλετε λίγο μέλι στο μείγμα του αυγού για ακόμα πιο έντονο χρώμα και γεύση. Φροντίστε επιπλέον να έχετε προθερμάνει σωστά τον φούρνο σας.
Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ιδανικό για τα κουλουράκια.
Για αφράτα κουλουράκια με τέλεια υφή το βούτυρο Lurpak® είναι η καλύτερη επιλογή.
Η αμμωνία χρησιμοποιείται σε κάποιες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια ως διογκωτικό μέσο το οποίο βοηθά στη δημιουργία ελαφριάς και αφράτης υφής. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητη για όλες τις συνταγές. Στη συνταγή μας ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει μπέικιν πάουντερ, το οποίο είναι ένα εξίσου αποτελεσματικό υλικό.
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
750 γρ. |
---|---|
400 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
250 γρ. |
Αυγά
|
2 |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Αυγό για το αυγούλωμα
|
1 |