&format=jpg)
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και σοκολάτα

Εκτέλεση
Για την κρέμα καραμέλας
Για την επιφάνεια
Για τη συναρμολόγηση
Συχνές ερωτήσεις για το μπισκοτογλυκό ψυγείου
Η σαντιγί πρέπει να έχει αφράτη, μαλακή υφή — όχι πολύ σφιχτή, σαν απαλό γιαούρτι — ώστε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στην κρέμα καραμέλας χωρίς να «σπάσει».
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τύπο μπισκότου, αρκεί να είναι σκληρό και να μην διαλύεται εύκολα. Μπισκότα βανίλιας ή σαβαγιάρ είναι καλή επιλογή.
Όχι, δεν χρειάζεται να βράσετε το καραμελωμένο γάλα πριν το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε το έτοιμο όπως είναι.
Για να μην κόψει η κρέμα σοκολάτας, ζεστάνετέ την σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Αποφύγετε το πολύ δυνατό ζέσταμα.
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια, ανάλογα με το γούστο σας.
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη, δηλαδή από το ψυγείο ή ακόμα και ελαφρώς παγωμένη, για να φτιάξετε σαντιγί με σταθερή υφή.
Το γλυκό έχει εναλλάξ στρώματα μπισκότου και κρέμας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά — συνήθως 4-5 στρώματα.
Το γλυκό χρειάζεται περίπου 3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Για να κόψετε το γλυκό χωρίς να σπάσει η σοκολάτα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι που έχετε ζεστάνει σε ζεστό νερό και σκουπίστε το πριν κόψετε.
Ναι, μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα. Θα έχει πιο σταθερή υφή και καλύτερη γεύση.
Υλικά
Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
|
400 γρ. |
---|
Για την κρέμα καραμέλας
300 γρ. | |
250 γρ. | |
Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα το βρείτε έτοιμο στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
|
300 γρ. |
Ζάχαρη άχνη
|
30 γρ. |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
Για την επιφάνεια
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
|
150 γρ. |
---|---|
150 ml | |
1 κ.σ. | |
Φιστίκια αράπικα, αλατισμένα
|
100 γρ. |
Της σούπας μέλι
|
1 κ.σ. |