Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και σοκολάτα
&format=jpg)
Η καλύτερη ιδέα για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
|
400 γρ. |
---|
Για την κρέμα καραμέλας
300 γρ. | |
250 γρ. | |
Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα το βρείτε έτοιμο στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
|
300 γρ. |
Ζάχαρη άχνη
|
30 γρ. |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
Για την επιφάνεια
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
|
150 γρ. |
---|---|
150 ml | |
1 κ.σ. | |
Φιστίκια αράπικα, αλατισμένα
|
100 γρ. |
Της σούπας μέλι
|
1 κ.σ. |
Εκτέλεση
Για την κρέμα καραμέλας
Για την επιφάνεια
Για τη συναρμολόγηση
Συχνές ερωτήσεις για το μπισκοτογλυκό ψυγείου
Τι υφή πρέπει να έχει η σαντιγί για να ενσωματωθεί σωστά στην κρέμα καραμέλας;
Η σαντιγί πρέπει να έχει αφράτη, μαλακή υφή — όχι πολύ σφιχτή, σαν απαλό γιαούρτι — ώστε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στην κρέμα καραμέλας χωρίς να «σπάσει».
Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο τύπο μπισκότου αντί για πτι-μπερ;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τύπο μπισκότου, αρκεί να είναι σκληρό και να μην διαλύεται εύκολα. Μπισκότα βανίλιας ή σαβαγιάρ είναι καλή επιλογή.
Πρέπει να βραστεί το καραμελωμένο γάλα πριν χρησιμοποιηθεί;
Όχι, δεν χρειάζεται να βράσετε το καραμελωμένο γάλα πριν το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε το έτοιμο όπως είναι.
Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέμα σοκολάτας δεν «κόβει» στο κατσαρολάκι;
Για να μην κόψει η κρέμα σοκολάτας, ζεστάνετέ την σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Αποφύγετε το πολύ δυνατό ζέσταμα.
Μπορώ να αντικαταστήσω τα φιστίκια με άλλο ξηρό καρπό;
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια, ανάλογα με το γούστο σας.
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για την κρέμα γάλακτος πριν τη χτυπήσω σε σαντιγί;
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη, δηλαδή από το ψυγείο ή ακόμα και ελαφρώς παγωμένη, για να φτιάξετε σαντιγί με σταθερή υφή.
Πόσα στρώματα μπισκότου και κρέμας πρέπει να έχει το γλυκό;
Το γλυκό έχει εναλλάξ στρώματα μπισκότου και κρέμας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά — συνήθως 4-5 στρώματα.
Πόσες ώρες χρειάζεται το γλυκό στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά;
Το γλυκό χρειάζεται περίπου 3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Πώς κόβεται το γλυκό χωρίς να σπάσει η σοκολάτα στην επιφάνεια;
Για να κόψετε το γλυκό χωρίς να σπάσει η σοκολάτα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι που έχετε ζεστάνει σε ζεστό νερό και σκουπίστε το πριν κόψετε.
Μπορώ να φτιάξω το γλυκό από την προηγούμενη μέρα για καλύτερο αποτέλεσμα;
Ναι, μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα. Θα έχει πιο σταθερή υφή και καλύτερη γεύση.
