Μωσαϊκό με πουράκια και βύσσινο

Χρόνος προετοιμασίας 2 ω 15 λεπ
Μωσαϊκό με πουράκια και βύσσινο

Ένα γλυκό που ξυπνά παιδικές μνήμες με μια απροσδόκητη, λαχταριστή ανατροπή. Το μωσαϊκό με πουράκια και βύσσινο συνδυάζει την κλασική σοκολατένια απόλαυση με τη φρεσκάδα του βύσσινου και την τραγανή υφή της γκοφρέτας. Πλούσιο, δροσερό και εντυπωσιακό, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να γλυκάνει κάθε περίσταση — από οικογενειακά τραπέζια μέχρι ιδιαίτερες στιγμές με φίλους. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Υλικά

350 γρ.
Ζάχαρη άχνη
280 γρ.
Βύσσινα κομπόστα
200 γρ.
Πουράκια από γκοφρέτα με σοκολάτα
200 γρ.
Κονιάκ
50 γρ.
Κακάο
80 γρ.
Μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ.

Για την επικάλυψη

Σοκολάτα γάλακτος
200 γρ.
Λευκή σοκολάτα
200 γρ.

Εκτέλεση

  • Σπάτε τα μπισκότα πτι-μπερ σε 5-6 κομμάτια το κάθε ένα, τα πουράκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να λιώσει.
  • Τοποθετείτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ, το κακάο, τα μπισκότα με τα πουράκια και τα βύσσινα και ανακατεύετε καλά.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε το μωσαϊκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  • Όταν ο κορμός είναι έτοιμος, τον αποσύρετε από το ψυγείο, τον ξετυλίγετε και κάνετε γραμμές σε όλη την επιφάνεια του μωσαϊκού με την κουβερτούρα γάλακτος και την λευκή κουβερτούρα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/mosaiko-me-pourakia-kai-bussino/