Λαζάνια με σολομό
Ετοιμάστε ένα μεγάλο και χορταστικό δείπνο με τη συνταγή μας για λαζάνια με σολομό. Τυλιγμένα σε κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και καλυμμένα με χρυσαφένια, λιωμένη μοτσαρέλα, αυτά τα λαζάνια προσφέρουν έναν πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Απολαύστε τον τρυφερό σολομό, τα φρέσκα λαχανικά σε julienne και τα ζυμαρικά al dente. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογενειακά δείπνα, προσφέροντας μια ζεστή, θαλασσινή εκδοχή που θα ευχαριστήσει ευχάριστα τους καλεσμένους σας.
Υλικά
|
Σάλτσα μπεσαμέλ με τυρί
|
1½ λ. |
|---|---|
| 250 γρ. | |
|
Φύλλα λαζάνια
|
1 συσκευασία |
|
Βαζάκι πέστο βασιλικού
|
1 |
|
Κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
|
1 |
|
Καρότο κομμένο σε λωρίδες
|
1 |
|
Κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες
|
1 |
|
Μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
|
1 |
|
Φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε κύβους
|
300 γρ. |
|
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
|
|
|
Αλάτι κατά προτίμηση
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο μαύρα πιπέρι κατά προτίμηση
|
Εκτέλεση
Για να πετύχετε μια νόστιμη και με σωστή υφή λαζάνια, απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα λαζάνια, τον σολομό, τα λαχανικά και το πέστο βασιλικού σε κάθε στρώση. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει υπέροχη γεύση και τέλεια υφή.
Για να διατηρήσουν τα λαζάνια τη σωστή τους υφή και μορφή, ετοιμάστε προσεκτικά τις γεμίσεις. Σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, αφήνοντας την περιττή υγρασία να εξατμιστεί. Αυτό το βήμα είναι καθοριστικό για να αποφύγετε τα νερουλά λαζάνια. Όσον αφορά τον σολομό, σοτάρετέ τον ελαφρά για να αναδείξετε τη γεύση του. Θα ψηθεί πλήρως στον φούρνο χωρίς να απελευθερώσει υπερβολικό υγρό.
Αφήστε τα λαζάνια σολομού να σταθούν για 10 λεπτά μετά το ψήσιμο. Αυτό το βήμα βοηθά τις γεύσεις να αναμειχθούν, διευκολύνει το κόψιμο και αποτρέπει τα λαζάνια από το να γίνουν νερουλά.
Συχνές ερωτήσεις για τα λαζάνια με σολομό
Πώς μπορώ να καταλάβω πότε τα λαζάνια έχουν ψηθεί πλήρως;
Για να ελέγξετε αν τα λαζάνια σολομού είναι έτοιμα, κοιτάξτε αν η επιφάνεια έχει πάρει χρυσαφένιο-καφέ χρώμα και αν τα ζυμαρικά είναι τρυφερά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κουζίνας για να δείτε αν το κέντρο έχει φτάσει στους 74 °C, που σημαίνει ότι έχει ψηθεί πλήρως. Αν ένα πιρούνι εισχωρεί εύκολα στα λαζάνια, αυτό επίσης δείχνει ότι είναι έτοιμα.