Λαζάνια με λαχανικά

Λαζάνια με λαχανικά

Ανακαλύψτε τα νόστιμα λαζάνια λαχανικών μας. Αποτελούνται από στρώσεις ζυμαρικών al dente, κρεμώδες σπανάκι και μανιτάρια, όλα συνδυασμένα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και φέτες χαλουμιού. Ψημένα μέχρι να γίνουν χρυσαφένια, τυρένια και κρεμώδη, είναι ιδανικά για οικογενειακά δείπνα ή γιορτινές περιστάσεις.

Υλικά

Φρέσκα φύλλα λαζάνια
200 γρ.
Τυρί χαλούμι
250 γρ.

Γέμιση Σπανάκι - Μανιτάρια

Κατεψυγμένο φύλλα σπανακιού
400 γρ.
Μανιτάρια
250 γρ.
Σκελίδες σκόρδα
2
Αλάτι
1 κ.γ.

Σάλτσα ντομάτας

Συσκευασία με σάλτσα arrabbiata (πικάντικη σάλτσα ντομάτας)
1
250 ml

Εκτέλεση

Γέμιση σπανάκι - μανιτάρια

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 225 °C.
  • Κόψτε το χαλούμι σε λεπτές φέτες.
  • Ξεπαγώστε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να αποψυχθεί πλήρως. Στραγγίστε καλά σε σουρωτήρι.
  • Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε βούτυρο soft και λιωμένο σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά. Κρατήστε μερικές φέτες μανιταριών στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα υπόλοιπα μανιτάρια με το σπανάκι και το αλάτι.

Για τη σάλτσα

  • Ανακατέψτε τη σάλτσα arrabbiata με λίγη κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιείτε).

Συναρμολόγηση

  • Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί περίπου 10×15 εκ.
  • Εναλλάσσετε σάλτσα ντομάτας, γέμιση σπανάκι-μανιτάρια, φέτες χαλουμιού και λαζάνια. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σάλτσα ντομάτας. Από πάνω τοποθετήστε τις φέτες μανιταριών που κρατήσατε.
  • Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/lazania-me-lakhanika/