Υλικά

Μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ.
Κίτρινο κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
1
2 κ.σ.
Αλάτι
1 κ.γ.
Μαύρα πιπέρι
¼ κ.γ.
Κόκκινο κρασί
50 ml
Κύβο ζωμό απο μοσχάρι
½
75 ml
Ντομάτες κονσέρβα
400 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ.
Ζυμαρικά σπαγγέτι
300 γρ.
150 γρ.

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε σε βούτυρο και λάδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, ώστε ο κιμάς να σπάει σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέστε το κρασί και τον θρυμματισμένο κύβο ζωμού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες κονσέρβα και τη ζάχαρη. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει κάτω από καπάκι για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας λίγο νερό αν στεγνώσει.
  • Βράστε τα μακαρόνια σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και ανακατέψτε με τη σάλτσα κιμά. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

Συχνές ερωτήσεις για την κρεμώδη μακαρονάδα μπολονέζ

Πώς να αποθηκεύσετε την κρεμώδη μπολονέζ

Μπορείτε να φυλάξετε την κρεμώδη μπολονέζ σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3–4 ημέρες. Όταν θελήσετε να τη σερβίρετε ξανά, ζεστάνετε απαλά τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέστε λίγο νερό ή κρέμα γάλακτος για να διατηρηθεί η υφή της λεία και βελούδινη.

Μπορώ να καταψύξω την κρεμώδη μακαρονάδα μπολονέζ;

Ναι, μπορείτε να καταψύξετε την κρεμώδη μακαρονάδα μπολονέζ. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, μεταφέρετέ τη σε σακουλάκια κατάψυξης ή σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Αν αποθηκευτεί σωστά, διατηρείται στην κατάψυξη για 2 έως 3 μήνες χωρίς να χάσει την ποιότητά της.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kremodes-spaggeti-mpolonez/