Κραμπλ με μύρτιλα

50 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπ
Κραμπλ με μύρτιλα

Αν αναζητάτε ένα εύκολο, γρήγορο και ακαταμάχητο γλυκό που συνδυάζει την φρεσκάδα των μύρτιλων με την τραγανότητα μιας χρυσαφένιας επικάλυψης, το κραμπλ με μύρτιλα απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, είναι η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους πάντες, σε χρόνο μηδέν!

Υλικά

Για την γέμιση

Μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
400 γρ.
Ζάχαρη
2 κ.σ.
Χυμός λεμονιού (προαιρετικά, για να τονίσει τη γεύση)
1 κ.σ.
Κορν φλάουρ
1 κ.σ.

Για το Κραμπλ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Βρώμη
50 γρ.
75 γρ.
Καστανή ζάχαρη
75 γρ.
Κανέλα (προαιρετικά)
1 πρέζα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20x20 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψάκι).
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε το αλεύρι, τη βρώμη , την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Προσθέστε το κρύο βούτυρο σε κυβάκια.
  • Τρίβετε το βούτυρο με τα στεγνά υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Δεν το δουλεύετε υπερβολικά, θέλω να μείνουν κάποια μεγαλύτερα κομμάτια βουτύρου.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα του κράμπλ πάνω από τα μύρτιλα στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε για 25-35 λεπτά, μέχρι το κράμπλ να ροδίσει και τα μύρτιλα να κοχλάζουν και να είναι μαλακά.
  • Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε.

Υπέροχο γλυκό κραμπλ με μύρτιλα απο την Ντίνα Νικολάου, για όλες τις εποχές και τις περιστάσεις, μόνο με βούτυρο Lurpak.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/krampl-me-murtila/