Κεφτεδάκια Mac and Cheese

1 ω
Κεφτεδάκια Mac and Cheese

Μετατρέψτε ένα αγαπημένο κλασικό πιάτο σε ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, με τη νόστιμη συνταγή μας για κεφτεδάκια mac and cheese. Αυτά τα μικρά κεφτεδάκια συνδυάζουν κρεμώδη, τυρένια γεύση με τραγανή εξωτερική κρούστα – ιδανικά για να τα μοιραστείτε. Θα τα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά θα τα αγαπήσουν. Δοκιμάστε τη συνταγή και κρατήστε όλους χαρούμενους να τσιμπολογούν!

Υλικά

Ζυμαρικά τύπου γκομίτι (gomiti)
200 γρ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Σάλτσα μπεσαμέλ με τυρί
500 ml
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γ.
100 γρ.
100 γρ.
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση
Αυγά
4
Αλεύρι σκληρό (για πανάρισμα)
200 γρ.
Τριμμένη φρυγανιά
250 γρ.
Λάδι για τηγάνισμα
1½ λ.

Για το σερβίρισμα

Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ξεπλύνετε για λίγο με κρύο νερό.
  • Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη μπεσαμέλ, το μοσχοκάρυδο, τα τριμμένα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και βάλτε τα ξανά στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ετοιμάστε δύο ακόμα μπολ με αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά, αντίστοιχα.
  • Πασπαλίστε τα κεφτεδάκια με αλεύρι, βουτήξτε τα στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια καλύψτε τα με τη φρυγανιά.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι στους 180 °C περίπου.
  • Τηγανίστε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα για 5–6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kephtedakia-mac-and-cheese/