Κέικ μήλου με τυρί κρέμα & κουκουνάρι

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπ
Κέικ μήλου με τυρί κρέμα & κουκουνάρι

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, με το τυρί κρέμα να το κάνει υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε, αμύγδαλα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Μια λαχταριστή συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Υλικά

125 γρ.
Ζάχαρη ακατέργαστη
125 γρ.
Αυγά
2
200 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα
Ξύσμα λεμονιού (απο 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια)
1
Χυμός λεμονιού
2 κ.σ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.
Μήλα (500γρ. συνολικά), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1-2 εκ.
4
Γάλα (προαιρετικά)
2 κ.σ.
Κουκουνάρια
3 κ.σ.
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώστε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλτε το βούτυρο Lurpak και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Προσθέστε το τυρί κρέμα Arla, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίξτε τα μήλα και ανακατέψτε. Αν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, ρίξτε 1 κουταλιά γάλα.
  • Ανακατέψτε και αν χρειαστεί ρίξτε και τη δεύτερη. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα, ισιώστε με ένα κουτάλι και σκορπίστε το κουκουνάρι.
  • Ψήστε στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δείτε ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα).
  • Σβήστε το φούρνο και αφήστε το άλλα 5 λεπτά να σταθεί.
  • Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/keik-melou-me-turi-krema--koukounari/