Κέικ μήλου με τυρί κρέμα & κουκουνάρι
1 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
•
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπ

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, με το τυρί κρέμα να το κάνει υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε, αμύγδαλα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Μια λαχταριστή συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
125 γρ. | |
Ζάχαρη ακατέργαστη
|
125 γρ. |
Αυγά
|
2 |
200 γρ. | |
Εκχύλισμα βανίλιας
|
1 κ.γ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Ξύσμα λεμονιού (απο 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια)
|
1 |
Χυμός λεμονιού
|
2 κ.σ. |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
250 γρ. |
Μήλα (500γρ. συνολικά), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1-2 εκ.
|
4 |
Γάλα (προαιρετικά)
|
2 κ.σ. |
Κουκουνάρια
|
3 κ.σ. |
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
|
Εκτέλεση
