Κέικ μήλου με τυρί κρέμα
1 ω 35 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
•
Χρόνος μαγειρέματος 1 ω 15 λεπ
Υλικά
| 150 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
|
Αυγό
|
1 |
|
Αλεύρι
|
210 γρ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
2 κ.γ. |
|
Γιαούρτι γλυκό
|
70 γρ. |
|
Αλάτι
|
Για τη στρώση τυριού
| 400 γρ. | |
| 200 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
130 γρ. |
|
Αυγά
|
2 |
|
Κορν φλάουρ
|
2 κ.σ. |
|
Εκχύλισμα βανίλιας
|
2 κ.γ. |
Για τα μήλα
|
Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
|
4 |
|---|---|
|
Καστανή ζάχαρη
|
100 γρ. |
| 30 γρ. | |
|
Κανέλα
|
1½ κ.γ. |
|
Εκχύλισμα βανίλιας
|
1 κ.γ. |
|
Κορν φλάουρ
|
1 κ.σ. |
Εκτέλεση
Για τα μήλα
Για τη βάση
Για τη στρώση τυριού
Αν το φυλάξετε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρισμα, σφίγγει ελαφρά και κόβεται τέλεια! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια ή φουντούκια) πάνω από τα μήλα πριν το ψήσιμο, για επιπλέον υφή και άρωμα.