Κέικ μήλου με τυρί κρέμα

1 ω 35 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 1 ω 15 λεπ
Κέικ μήλου με τυρί κρέμα

Υλικά

150 γρ.
Ζάχαρη
100 γρ.
Αυγό
1
Αλεύρι
210 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ.
Γιαούρτι γλυκό
70 γρ.
Αλάτι

Για τη στρώση τυριού

400 γρ.
200 γρ.
Ζάχαρη
130 γρ.
Αυγά
2
Κορν φλάουρ
2 κ.σ.
Εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ.

Για τα μήλα

Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
4
Καστανή ζάχαρη
100 γρ.
30 γρ.
Κανέλα
1½ κ.γ.
Εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ.
Κορν φλάουρ
1 κ.σ.

Εκτέλεση

Για τα μήλα

  • Ζεστάνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα για περίπου 6–7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να γυαλίσουν.
  • Στη συνέχεια ρίξτε την κανέλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για ακόμη 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Για τη βάση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Έπειτα ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το γιαούρτι.
  • Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί 22×22 εκ. και στρώστε μέσα τη ζύμη της βάσης.
  • Ψήστε τη βάση για 20 λεπτά στους 170°C.

Για τη στρώση τυριού

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο τυριά κρέμα Arla με τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν λεία, βελούδινη κρέμα.
  • Βγάλτε τη μισοψημένη βάση από τον φούρνο και ρίξτε από πάνω το μείγμα τυριού, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Απλώστε τα καραμελωμένα μήλα πάνω από τη στρώση τυριού και ισιώστε ελαφρά την επιφάνεια.
  • Ψήστε το κέικ στους 170°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  • Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετέ το σκέτο ή με λίγη κανέλα και άχνη ζάχαρη από πάνω.

Αν το φυλάξετε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρισμα, σφίγγει ελαφρά και κόβεται τέλεια! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια ή φουντούκια) πάνω από τα μήλα πριν το ψήσιμο, για επιπλέον υφή και άρωμα.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/keik-melou-me-turi-krema/