Κέικ μαρμπρέ με γλάσο cream cheese

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπ
Κέικ μαρμπρέ με γλάσο cream cheese

Το κέικ μαρμπρέ με γλάσο cream cheese είναι το γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Ο συνδυασμός σοκολάτας και βανίλιας δημιουργεί ένα εντυπωσιακό μαρμπρέ εφέ. Ενώ το βελούδινο γλάσο cream cheese απογειώνει τη γεύση και την εμφάνιση. Ιδανικό για τον καφέ, για γιορτές ή απλά για να γλυκάνεις την ημέρα σου. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Υλικά

Για το μείγμα βανίλιας–σοκολάτας

220 γρ.
Ζάχαρη
220 γρ.
Μεγάλα αυγά
4
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
320 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ.
120 ml
Γάλα
40 ml
Μέλι (για ένα πιο υγρό και αρωματικό κέικ)
1 κ.σ.

Για το σοκολατένιο μέρος

Κακάο άγλυκο
2 κ.σ.
Γάλα
1 κ.σ.
Λιωμένη κουβερτούρα (για “βαθύ” σοκολατένιο μαρμπρέ)
40 γρ.

Βασικό frosting

200 γρ.
120 γρ.
Άχνη ζάχαρη
400 γρ.
Βανίλια
1 κ.γ.
Χυμός λεμονιού (προαιρετικό αλλά βοηθάει στη σταθερότητα)
2 κ.γ.

Για χρωματισμό

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής gel (Gel, όχι υγρό — για να μη «κόψει» η σύσταση.)
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής gel (Gel, όχι υγρό — για να μη «κόψει» η σύσταση.)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C σε αντιστάσεις. Βουτυρώνετε και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο Lurpak με τη ζάχαρη για 4–5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνετε τα αυγά ένα–ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά.
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε εναλλάξ λίγο αλεύρι, λίγο κρέμα γάλακτος Arla + γάλα, τη βανίλια και το μέλι. Το μείγμα γίνεται παχύ, βουτυρένιο και αρωματικό.
  • Χωρίζετε το μείγμα στη μέση. Στο ένα μπολ ρίχνετε το κακάο, το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε απαλά.
  • Ρίχνετε πρώτα το λευκό μείγμα στο ταψί. Από πάνω βάζετε κουταλιές από το σοκολατένιο. Με ένα μαχαίρι κάνετε 2–3 περάσματα για το εφέ μαρμπρέ. (Προσοχή: όχι πολύ ανακάτεμα → χάνεται το σχέδιο.) Ψήνετε για 45–50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
  • Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια (σαν πίτσα).

Για το γλάσο Cream Cheese

  • Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο Lurpak 2–3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνετε το τυρί κρέμα Arla κρύο. Χτυπάτε στο χαμηλό για 20–30 δευτερόλεπτα (να μην κόψει).
  • Προσθέτετε την άχνη σταδιακά. Βάζετε όση χρειάζεται μέχρι να γίνει: σταθερό και βελούδινο, να κρατάει σχήμα με κορνέ.
  • Προσθέτετε βανίλια + 1 κ.γ. λεμόνι για γεύση και σύσφιγξη.
  • Χωρίζετε το μείγμα στα δύο και χρωματίζετε με το κόκκινο gel και με το πράσινο gel. Η υφή πρέπει να μοιάζει με “πυκνή κρέμα”, όχι ρευστή.
  • Με κορνέ κάνετε γραμμές από τη βάση προς την κορυφή σε κάθε τρίγωνο και δημιουργείτε τέλεια δεντράκια. Προσθέτετε χριστουγεννιάτικα sprinkles.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/keik-marmpre-me-glaso-cream-cheese/