Κέικ μαρμπρέ με γλάσο cream cheese
1 ω 10 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
•
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπ
Το κέικ μαρμπρέ με γλάσο cream cheese είναι το γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Ο συνδυασμός σοκολάτας και βανίλιας δημιουργεί ένα εντυπωσιακό μαρμπρέ εφέ. Ενώ το βελούδινο γλάσο cream cheese απογειώνει τη γεύση και την εμφάνιση. Ιδανικό για τον καφέ, για γιορτές ή απλά για να γλυκάνεις την ημέρα σου. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για το μείγμα βανίλιας–σοκολάτας
| 220 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
220 γρ. |
|
Μεγάλα αυγά
|
4 |
|
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
320 γρ. |
|
Αλάτι
|
1 πρέζα |
|
Εκχύλισμα βανίλιας
|
1 κ.γ. |
| 120 ml | |
|
Γάλα
|
40 ml |
|
Μέλι (για ένα πιο υγρό και αρωματικό κέικ)
|
1 κ.σ. |
Για το σοκολατένιο μέρος
|
Κακάο άγλυκο
|
2 κ.σ. |
|---|---|
|
Γάλα
|
1 κ.σ. |
|
Λιωμένη κουβερτούρα (για “βαθύ” σοκολατένιο μαρμπρέ)
|
40 γρ. |
Βασικό frosting
| 200 γρ. | |
| 120 γρ. | |
|
Άχνη ζάχαρη
|
400 γρ. |
|
Βανίλια
|
1 κ.γ. |
|
Χυμός λεμονιού (προαιρετικό αλλά βοηθάει στη σταθερότητα)
|
2 κ.γ. |
Για χρωματισμό
|
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής gel (Gel, όχι υγρό — για να μη «κόψει» η σύσταση.)
|
|
|---|---|
|
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής gel (Gel, όχι υγρό — για να μη «κόψει» η σύσταση.)
|
Εκτέλεση
Για το γλάσο Cream Cheese