Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπ
Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Υλικά

Ζάχαρη καστανή
225 γρ.
Ηλιέλαιο
165 γρ.
125 γρ.
Μεσαία αυγά
4
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Κανέλα
1 κ.γ.
Γαρίφαλα
½ κ.γ.
Μαγειρική σόδα
½ κ.γ.
Καρότα τριμμένο
400 γρ.
Καρύδια περασμένα από μίξερ σχεδόν σαν σκόνη
150 γρ.

Για την κρέμα

600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
70 γρ.
200 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ.

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη μαζί με το soft light και τα χτυπάτε, με το φτερό, μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν.
  • Προσθέτετε τα αυγά, περιμένοντας πρώτα να ομογενοποιηθεί το ένα πριν προσθέτετε το επόμενο.
  • Προσθέτετε το ηλιέλαιο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 20εκ, και το πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη.
  • Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 50-55 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
  • Ξεφορμάρετε το κέικ καρότου, το κόβετε, κατά μήκος, σε 3 στρογγυλά κομμάτια, αλείφετε το κάθε ένα με την κρέμα, τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και τέλος σχηματίζετε ωραίες ροζέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ καρότου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/keik-karotou-me-stroseis-apo-glukia-krema-turiou/