Κέικ κεράσι βουτύρου με γιαούρτι & τριαντάφυλλο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κέικ κεράσι βουτύρου με γιαούρτι & τριαντάφυλλο

Κέικ κεράσι βουτύρου με γιαούρτι & τριαντάφυλλο

Ανακαλύψτε το πιο αρωματικό και αφράτο Κέικ Κεράσι Βουτύρου με Γιαούρτι & Τριαντάφυλλο! Αυτή η μοναδική συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του βουτύρου με τη δροσιά του γιαουρτιού. Χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα απίστευτα ζουμερό και ανάλαφρο. Οι ζουμερές νότες από φρέσκα κεράσια με το διακριτικό, μεθυστικό άρωμα του τριαντάφυλλου, δημιουργούν ένα κέικ τόσο εντυπωσιακό στην όψη όσο και στη γεύση. Ιδανικό για τον καφέ, το απογευματινό τσάι ή ως ένα ξεχωριστό επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/keik-bouturou-kerasi-me-giaourti--triantaphullo/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα 25 εκ. με τα 20 γρ. βούτυρο και, αν θέλετε, στρώνετε και λαδόκολλα στον πάτο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τα 200 γρ. βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και τα ενσωματώνετε με σπάτουλα ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνετε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα. Περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι τριαντάφυλλου και σκορπίζετε ομοιόμορφα τα φρέσκα κεράσια.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι τριαντάφυλλου.
  • Σκορπίζετε στην επιφάνεια το γλυκό κουταλιού κεράσι.
  • Βάζετε επάνω τα τρία μπαστουνάκια βουτύρου, κατά μήκος στο κέντρο — αυτά θα λιώσουν και θα δώσουν επιπλέον ζουμερή υφή στο εσωτερικό του κέικ.
  • Ψήνετε το κέικ για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από το κέντρο.
  • Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
  • Το σερβίρετε με φρέσκα κεράσια και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη από πάνω, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
Τα μυστικά της συνταγής

Αν τα κεράσια είναι πολύ ώριμα, τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι πριν τα βάλετε μέσα, για να μην πάνε όλα στον πάτο. Αν δεν έχετε σιρόπι τριαντάφυλλου, χρησιμοποιείτε λίγο ροδόνερο — δίνει ωραίο άρωμα και γλύκα.

Υλικά

Για μακρόστενη φόρμα 25 εκ.
Αυγά
4
Ζάχαρη
300 γρ.
200 γρ.
100 γρ.
20 γρ.
Στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ.
Αλάτι
½ κ.γ.
Σιρόπι τριαντάφυλλου
50 ml
Γλυκό κουταλιού κεράσια
60 γρ.
Φρέσκα κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
250 γρ.
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα