&format=jpg)
Κέικ κεράσι βουτύρου με γιαούρτι & τριαντάφυλλο
Ανακαλύψτε το πιο αρωματικό και αφράτο Κέικ Κεράσι Βουτύρου με Γιαούρτι & Τριαντάφυλλο! Αυτή η μοναδική συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του βουτύρου με τη δροσιά του γιαουρτιού. Χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα απίστευτα ζουμερό και ανάλαφρο. Οι ζουμερές νότες από φρέσκα κεράσια με το διακριτικό, μεθυστικό άρωμα του τριαντάφυλλου, δημιουργούν ένα κέικ τόσο εντυπωσιακό στην όψη όσο και στη γεύση. Ιδανικό για τον καφέ, το απογευματινό τσάι ή ως ένα ξεχωριστό επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Τα μυστικά της συνταγής
Αν τα κεράσια είναι πολύ ώριμα, τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι πριν τα βάλετε μέσα, για να μην πάνε όλα στον πάτο. Αν δεν έχετε σιρόπι τριαντάφυλλου, χρησιμοποιείτε λίγο ροδόνερο — δίνει ωραίο άρωμα και γλύκα.
Υλικά
Για μακρόστενη φόρμα 25 εκ.
Αυγά
|
4 |
---|---|
Ζάχαρη
|
300 γρ. |
200 γρ. | |
100 γρ. | |
20 γρ. | |
Στραγγιστό γιαούρτι
|
200 γρ. |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
300 γρ. |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Σιρόπι τριαντάφυλλου
|
50 ml |
Γλυκό κουταλιού κεράσια
|
60 γρ. |
Φρέσκα κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
|
250 γρ. |
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
|