Hazelnut latte pudding με topping granola & αποξηραμένα blueberries
Hazelnut latte pudding με topping granola & αποξηραμένα blueberries
23
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τον κρόκο μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς το μείγμα.
Τοποθετείτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί ελαφρώς.
Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη το corn flour και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας, διαρκώς, με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, την τοποθετείτε σε μπολ, την σκεπάζετε με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την βάζετε ψυγείο να παγώσει καλά.
Αποσύρετε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέτετε την hazelnut latte pudding και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Μοιράζετε ισομερώς σε ποτήρια τα ¾ της granola, από πάνω την μισή κρέμα, τα ¾ από τα blueberries, την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με την υπόλοιπη granola και τα τελευταία blueberries.