Φλαν με φρέσκα σύκα

Φλαν με φρέσκα σύκα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή για φλαν, απο την Ντίνα Νικολάου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 500 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 ξύλο απο κανέλα
  • 150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. μαρμελάδα σύκο
  • 6-8 φρέσκα σύκο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, ψήσιμο πάνω-κάτω.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.

Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά ενώ ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν στο μίγμα. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνετε την βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε την κρέμα και ισιώνετε με ένα κουτάλι.

Βάζετε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζετε το ταψί με νερό, τόσο όσο να φτάνει στα ¾ του ύψους της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την φλαν για ακόμη 10 λεπτά.

Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την λαδόκολλα και στολίζετε με μαρμελάδα σύκο και φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Άλλες συνταγές