Cupcakes Crème Brûlée

Cupcakes Crème Brûlée

3 5
Χρόνος προετοιμασίας 30
Ετοιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ , για την οικογένεια ή τους φίλους σας κι εντυπωσιάστε τους με την υπέροχη γεύση αυτών των μοναδικών cupcakes.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cupcakes-creme-brulee/

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζετε τον λοβό της βανίλιας και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 75 γρ. ζάχαρη, το αλάτι, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε από τη φωτιά και πετάτε το λοβό της βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους και τα 25 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτετε σε αργή ροή το καυτό γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και τη μεταφέρετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για τα cupcakes
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να αφρατέψουν. Ρίχνετε το μισό αλεύρι, χτυπάτε μέχρι να ενωθεί και προσθέτετε το μισό γάλα. Μόλις απορροφηθεί προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
  • Βάζετε 12 χάρτινες θηκούλες σε ένα ταψάκι για μάφινς και μοιράζετε ισόποσα το μείγμα. Ψήνετε τα cupcakes για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα καλαμάκι και αν βγει καθαρό τα αποσύρετε από το φούρνο. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για τη συναρμολόγηση
  • Με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζετε λίγο από το κέντρο του cupcake δημιουργώντας μια μικρή τρύπα. Γεμίζετε με παγωμένη κρέμα φροντίζοντας να καλύψετε και όλη την επιφάνεια του cupcake.
  • Πασπαλίζετε την κρέμα με κρυσταλλική ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο τη λιώνετε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφήνετε την καραμέλα να σκληρύνει και σερβίρετε με φρέσκια σαντιγί και κόκκινα φρούτα.

Υλικά

Για την κρέμα
240 ml
Γάλα
160 ml
Ζάχαρη +25γρ.
75 γρ.
Βανίλια φυσική
1 κλωναράκι
4 κρόκοι αυγών μεγάλοι
4
Κορν φλάουρ
30 γρ.
1 κ.σ.
Αλάτι
1 πρέζα
Για τα cupcakes
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
115 γρ.
Ζάχαρη
175 γρ.
Αυγά μεγάλα
2
Βανίλια
1½ κ.γ.
Γάλα
240 ml
Αλάτι
1 πρέζα
Για την επιφάνεια
Ζάχαρη
0,3 φλιτζάνι
200 ml
Κόκκινα φρούτα