Chocolate liégeois

Chocolate liégeois

55
Χρόνος προετοιμασίας 10
Ένα υπέροχο γλύκισμα απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/chocolate-liegeois/

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη βανίλια και μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται τα υλικά, προσθέτετε τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι και προσθέτετε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Ρίχνετε το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια, σκεπάζετε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και τα βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  • Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Υλικά

300 ml
Γάλα
500 γρ.
Εκχύλισμα από βανίλια
2 κ.γ.
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ.
Κορν φλάουρ
45 γρ.
Για τη σαντιγί
280 γρ.
Ζάχαρη άχνη
25 γρ.