Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη βανίλια και μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται τα υλικά, προσθέτετε τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι και προσθέτετε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Ρίχνετε το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια, σκεπάζετε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και τα βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.