Cheesecake

Cheesecake

2 20
Ετοιμάστε ένα υπέροχο, σπιτικό cheesecake με τα πιο αγνά υλικά! Πάντα με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, χωρίς συντηρητικά. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τη βάση
  • Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά. Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Προετοιμασία για την κρέμα
  • Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων από πάνω.

Υλικά

Υλικά για το cheesecake
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
500 γρ.
Κρέμα γάλακτος Arla
350 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη
90 γρ.
Ξύσμα απο 1 μοσχολέμονα (lime)
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
2 κουταλάκια εκχύλισμα απο βανίλια
Μπισκότα βρώμης
200 γρ.
Βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
80 γραμμάρια
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων για το σερβίρισμα