Cheesecake

Cheesecake

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(14 votes)

Ετοιμάστε ένα υπέροχο, σπιτικό cheesecake με τα πιο αγνά υλικά! Πάντα με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, χωρίς συντηρητικά. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Υλικά

Υλικά για το cheesecake

  • 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα απο βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα βρώμης
  • 80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
  • μαρμελάδα κόκκινων φρούτων για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τη βάση

Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά. Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.

Προετοιμασία για την κρέμα

Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων από πάνω.