Cheesecake με φρέσκα σύκα

Cheesecake με φρέσκα σύκα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Γρήγορο, εύκολο και χωρίς πολλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα της αρεσκείας σας, αρκεί να είναι φρέσκα. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1½ φλιτζ. του τσαγιού μπισκότο χαρουπιού ή μουστοκούλουρα τριμμένα
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 400 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές του γλυκού απο χυμό λεμονιού
  • 480ml κρέμα γάλακτος Arla, παγωμένη
  • 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12-15 φρέσκα σύκο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζετε για να καλύψετε όλη την επιφάνεια.

Πλένετε καλά τα σύκα και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα μισά στη μέση και τα τοποθετείτε περιμετρικά στη φόρμα, με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Αδειάζετε την κρέμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα). Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρείτε το μεταλλικό στεφάνι και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φρέσκα σύκα.

Άλλες συνταγές