Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

2 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Ένα λαχταριστό cheesecake ψυγείου απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cheesecake-marmelada-fraoula/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  • Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  • Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  • Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα φράουλα από πάνω.

Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

Πόση ώρα χρειάζεται το cheesecake στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί σωστά;

Το cheesecake χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί σωστά πριν το σερβίρισμα.

Ποια είναι η ιδανική υφή της βάσης με μπισκότα βρώμης πριν προστεθεί η κρέμα;

Η βάση με μπισκότα βρώμης πρέπει να έχει υφή υγρής άμμου — δηλαδή τα μπισκότα να είναι καλά θρυμματισμένα και να έχουν ενωθεί με το λιωμένο βούτυρο, ώστε όταν την πιέζεις να σφίγγει και να διατηρεί το σχήμα της, χωρίς όμως να είναι σκληρή ή στεγνή.

Ποια είναι η σωστή αναλογία Arla Τυρί Κρέμα και κρέμας γάλακτος για αφράτη γέμιση;

Η ιδανική αναλογία είναι περίπου 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα προς 350 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35% — αυτή η ποσότητα εξασφαλίζει μια πλούσια, αλλά ταυτόχρονα αφράτη και ελαφριά γέμιση.

Πώς να αναμείξω τη μαρμελάδα φράουλας ώστε να απλωθεί σωστά στην επιφάνεια;

Για να απλώσεις σωστά τη μαρμελάδα φράουλας στην επιφάνεια, ανακάτεψέ τη πρώτα με λίγο νερό ή χυμό λεμονιού ώστε να γίνει πιο αραιή και λεία. Έπειτα, άπλωσέ τη απαλά με ένα κουτάλι ή πινελάκι, κάνοντας ομοιόμορφη στρώση χωρίς να τραβάς την κρέμα από κάτω.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετική γεύση μαρμελάδας στην ίδια συνταγή;

Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια γεύση μαρμελάδας προτιμάς, αρκεί να είναι σχετικά παχύρευστη ώστε να απλώνεται εύκολα και να μη διαλύει την κρέμα. Οι γεύσεις με φρούτα όπως βατόμουρο, φραμπουάζ ή ροδάκινο ταιριάζουν πολύ καλά.

Πρέπει να είναι παγωμένη η κρέμα γάλακτος πριν το χτύπημα;

Ναι, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι καλά παγωμένη πριν το χτύπημα για να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις αφράτη σαντιγί με σταθερή υφή.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορμάρω το cheesecake χωρίς να χαλάσει;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορμάρεις το cheesecake χωρίς να χαλάσει είναι: Αφησε το να κρυώσει καλά στο ψυγείο τουλάχιστον 2-4 ώρες ή καλύτερα ολόκληρη νύχτα. Πέρασε ένα λεπτό μαχαίρι ή σπάτουλα κατά μήκος των τοιχωμάτων του τσέρκι για να ξεκολλήσει η κρέμα από το σκεύος. Άνοιξε προσεκτικά το τσέρκι και αν χρειαστεί, ζέστανε λίγο το εξωτερικό του με ένα ζεστό πανί για να βοηθήσεις το ξεκόλλημα. Χρησιμοποίησε μια επίπεδη σπάτουλα ή πιάτο για να στηρίξεις το cheesecake καθώς το μεταφέρεις. Με αυτόν τον τρόπο το γλυκό κρατάει τη φόρμα του και ξεφορμάρεται εύκολα χωρίς να σπάσει.

Πόσες ώρες πριν το σερβίρισμα μπορώ να ετοιμάσω το γλυκό;

Μπορείς να ετοιμάσεις το cheesecake από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσεις στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά και να αναδειχθούν οι γεύσεις του. Ιδανικά, άφησέ το τουλάχιστον 8-12 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Μπορώ να αντικαταστήσω τα μπισκότα βρώμης με digestive ή άλλα τύπου cookies;

Ναι, μπορείς να αντικαταστήσεις τα μπισκότα βρώμης με μπισκότα τύπου digestive ή άλλα cookies της επιλογής σου. Η βάση θα έχει λίγο διαφορετική γεύση και υφή, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο. Φρόντισε απλώς να τα θρυμματίσεις καλά και να τα ανακατέψεις καλά με το βούτυρο ώστε να γίνει συμπαγής η βάση.

Είναι απαραίτητο να προστεθεί ξύσμα λεμονιού στη γέμιση ή μπορώ να το παραλείψω;

Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει φρεσκάδα και ένα ελαφρύ άρωμα που αναδεικνύει τη γεύση της κρέμας, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το παραλείψεις αν δεν έχεις ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις — το cheesecake θα είναι νόστιμο και χωρίς αυτό.

Υλικά

Για ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. με ύψος 5 εκ.
500 γρ.
350 γρ.
Ζάχαρη άχνη
90 γρ.
Ξύσμα από λεμόνια
Βανίλια (εκχύλισμα)
2 κ.γ.
Μπισκότα βρώμης
200 γρ.
80 γρ.
Μαρμελάδα φράουλα για το σερβίρισμα