Εκτέλεση

Πώς φτιάχνουμε τη βάση:
  • ● Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο - χωρίς να κάψει.
  • ● Τρίβουμε και σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια πολύ τριφτή ζύμη (για την ακρίβεια η υφή πιο πολύ μοιάζει με ψίχουλα που κολλούν το ένα στο άλλο).
  • ● Στρώνουμε τη ζύμη σε ψηλό τσέρκι με περίπου 20-22 εκ διάμετρο, πατώντας την καλά.
Πως φτιαχνουμε την κρέμα
  • ● Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν.
  • ● Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και τη βανίλια.
  • ● Τέλος προσθέτουμε και τα αυγά ανακατεύοντας καλά τα υλικά μας.
  • ● Τα χύνουμε στο τσέρκι με τη ζύμη μας.
  • ● Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
  • ● Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200ο.
  • ● Αφήνουμε το cheese cake να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake λεμόνι

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος τσερκιού για τη συγκεκριμένη συνταγή;

Το σωστό μέγεθος τσερκιού είναι περίπου 20-22 εκατοστά διάμετρο, όπως αναφέρεται στη συνταγή.

Πώς να λιώσω σωστά το βούτυρο για τη βάση χωρίς να καεί;

Λιώνετε το βούτυρο σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να λιώσει ομοιόμορφα χωρίς να καεί ή να πάρει χρώμα.

Τι υφή πρέπει να έχει το μείγμα της βάσης πριν το απλώσω στο τσέρκι;

Η υφή πρέπει να είναι τριφτή, σαν ψίχουλα που κολλούν μεταξύ τους όταν τα πατάτε, ώστε να σχηματίσουν σταθερή βάση στο τσέρκι.

Πόσο πρέπει να πατήσω τη βάση στο τσέρκι για να μην διαλυθεί μετά το ψήσιμο;

Πρέπει να πατήσετε τη βάση πολύ καλά και ομοιόμορφα στο τσέρκι, ώστε να γίνει συμπαγής και να μην διαλυθεί μετά το ψήσιμο.

Πρέπει να προθερμάνω τον φούρνο πριν το ψήσιμο της κρέμας;

Ναι, πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C πριν ψήσετε την κρέμα, για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Σε τι θερμοκρασία και για πόση ώρα ψήνεται το cheesecake;

Ψήνετε το cheesecake στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Πώς θα καταλάβω ότι το cheesecake έχει ψηθεί σωστά;

Το cheesecake είναι σωστά ψημένο όταν η επιφάνειά του έχει σταθεροποιηθεί αλλά στο κέντρο παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό, χωρίς να είναι υγρό ή να ρευστοποιείται.

Πρέπει να αφήσω το cheesecake να κρυώσει εκτός ψυγείου πριν το βάλω μέσα;

Ναι, πρέπει να αφήσετε το cheesecake να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί σωστά.

Μπορώ να αντικαταστήσω τον χυμό λεμονιού με κάτι άλλο;

Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό λάιμ ή λίγο ξύδι μήλου για παρόμοια οξύτητα και φρεσκάδα.

Τι μπορώ να προσθέσω στην επιφάνεια μετά το ψυγείο για επιπλέον γεύση ή διακόσμηση;

Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, ξύσμα λεμονιού, ή λίγη σάλτσα φρούτων για επιπλέον γεύση και όμορφη διακόσμηση στην επιφάνεια του cheesecake.

Υλικά

Μπισκότα τύπου digestive
250 γρ.
125 γρ.
500 γρ.
Ζάχαρη άχνη
60 γρ.
Αυγά
2
Ξύσμα από λεμόνι
½
Φρέσκο χυμός λεμονιού
1 κ.σ.
Βανίλια
½ κ.γ.