
Εύκολο Cheesecake λεμόνι, με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Εκτέλεση
Πώς φτιάχνουμε τη βάση:
Πως φτιαχνουμε την κρέμα
Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake λεμόνι
Το σωστό μέγεθος τσερκιού είναι περίπου 20-22 εκατοστά διάμετρο, όπως αναφέρεται στη συνταγή.
Λιώνετε το βούτυρο σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να λιώσει ομοιόμορφα χωρίς να καεί ή να πάρει χρώμα.
Η υφή πρέπει να είναι τριφτή, σαν ψίχουλα που κολλούν μεταξύ τους όταν τα πατάτε, ώστε να σχηματίσουν σταθερή βάση στο τσέρκι.
Πρέπει να πατήσετε τη βάση πολύ καλά και ομοιόμορφα στο τσέρκι, ώστε να γίνει συμπαγής και να μην διαλυθεί μετά το ψήσιμο.
Ναι, πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C πριν ψήσετε την κρέμα, για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
Ψήνετε το cheesecake στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Το cheesecake είναι σωστά ψημένο όταν η επιφάνειά του έχει σταθεροποιηθεί αλλά στο κέντρο παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό, χωρίς να είναι υγρό ή να ρευστοποιείται.
Ναι, πρέπει να αφήσετε το cheesecake να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί σωστά.
Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό λάιμ ή λίγο ξύδι μήλου για παρόμοια οξύτητα και φρεσκάδα.
Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, ξύσμα λεμονιού, ή λίγη σάλτσα φρούτων για επιπλέον γεύση και όμορφη διακόσμηση στην επιφάνεια του cheesecake.
Υλικά
Μπισκότα τύπου digestive
|
250 γρ. |
---|---|
125 γρ. | |
500 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
60 γρ. |
Αυγά
|
2 |
Ξύσμα από λεμόνι
|
½ |
Φρέσκο χυμός λεμονιού
|
1 κ.σ. |
Βανίλια
|
½ κ.γ. |