&format=jpg)
Cheesecake κεράσι

Εκτέλεση
Προετοιμασία για το cheesecake κεράσι
Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake κεράσι
Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τα κεράσια είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικό εργαλείο αφαίρεσης κουκουτσιών (κουκουτσο-αφαιρέτη). Αν δεν έχετε, μπορείτε να πιέσετε το κεράσι με μια οδοντογλυφίδα ή λεπτό καλαμάκι, σπρώχνοντας το κουκούτσι προς τα έξω από το στενό άκρο.
Η στρώση με τα κομμένα κεράσια πάνω στη βάση πρέπει να είναι λεπτή, περίπου 0,5 - 1 εκ., ώστε να δημιουργεί ισορροπία γεύσεων χωρίς να επηρεάζει τη σταθερότητα της γέμισης.
Για να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος χωρίς να «κόψει»: Ξεκινήστε σε μέτρια ταχύτητα και παρακολουθήστε στενά την κρέμα. Σταματήστε μόλις αρχίσει να σχηματίζει μαλακές κορυφές. Μην χτυπάτε παραπάνω από όσο χρειάζεται, γιατί θα γίνει βούτυρο. Κρατήστε την κρέμα και τα εργαλεία σας καλά κρύα πριν ξεκινήσετε.
Η σωστή τεχνική για να ενσωματώσετε τη σαντιγί στο μείγμα τυριού είναι να «διπλώσετε» απαλά με σπάτουλα ή κουτάλι: Ρίξτε τη σαντιγί στο μείγμα τυριού. Με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ανακατεύετε απαλά για να μην «ξεφουσκώσει» η σαντιγί. Συνεχίστε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά ομοιόμορφα χωρίς σβόλους ή μεγάλες φυσαλίδες. Έτσι διατηρείται ο αέρας στη σαντιγί και το αποτέλεσμα είναι αφράτο και ελαφρύ.
Το cheesecake πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες για να σφίξει καλά, αλλά ιδανικά καλύτερα να το αφήσετε όλη τη νύχτα για πιο σταθερό αποτέλεσμα.
Η μαρμελάδα κεράσι πρέπει να έχει παχύρευστη και ελαφρώς γυαλιστερή υφή, ώστε να απλώνεται εύκολα στην επιφάνεια χωρίς να τρέχει ή να είναι πολύ υδαρής.
Για να καταλάβετε ότι η μαρμελάδα έχει «δέσει» σωστά: Όταν τη δοκιμάζετε στο κρύο πιάτο, δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστή ή να τρέχει. Αν τραβήξετε κουταλιά και αφήσετε μια γραμμή με τη σπάτουλα, αυτή να παραμένει χωρίς να «σπάει» εύκολα. Η υφή της πρέπει να είναι παχύρευστη και κολλώδης, όχι νερουλή.
Για να αφαιρέσετε το cheesecake από τη φόρμα χωρίς να χαλάσει: Βεβαιωθείτε ότι το cheesecake έχει παγώσει καλά στο ψυγείο. Περάστε ένα λεπτό μαχαίρι ή σπάτουλα γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει. Ανοίξτε προσεκτικά το αποσπώμενο τσέρκι ή αφαιρέστε το πλαίσιο της φόρμας. Αν δυσκολεύεστε, ζεστάνετε ελαφρά το εξωτερικό της φόρμας με ένα ζεστό πανί για λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι διατηρείτε το σχήμα και την επιφάνεια του cheesecake ανέπαφα.
Για καλύτερη εμφάνιση τοποθετήστε τα φρέσκα κεράσια στην επιφάνεια του cheesecake με αυτά τα tips: Καθαρίστε και αφαιρέστε καλά το κουκούτσι. Τοποθετήστε τα κεράσια ομοιόμορφα και με αραιά διαστήματα, ώστε να φαίνεται και η γέμιση από κάτω. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κυκλικά ή σε γραμμές, ανάλογα με το στυλ που θέλετε. Για επιπλέον λάμψη, περάστε τα ελαφρά με λίγη μαρμελάδα ή ζελατίνη φρούτων. Έτσι το cheesecake σας θα δείχνει φρέσκο και εντυπωσιακό!
Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε το cheesecake από την προηγούμενη μέρα. Αφήστε το να σφίξει καλά στο ψυγείο και προσθέστε τα φρέσκα κεράσια ή τη μαρμελάδα λίγο πριν το σερβίρισμα για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους.
Υλικά
Για τη Βάση
Μπισκότα τύπου digestive
|
250 γρ. |
---|---|
100 γρ. |
Για τη γέμιση
450 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
100 γρ. |
Καψουλάκι βανίλια σκόνη
|
1 |
250 γρ. | |
Χυμός απο μισά λεμόνια μεσαίου μεγέθους
|
Για τη μαρμελάδα κεράσι
Λευκή ζάχαρη
|
65 γρ. |
---|---|
Κεράσια με το κουκούτσι τους
|
400 γρ. |
Χυμός απο μισά λεμόνια μεσαίου μεγέθους
|
|
Νερό
|
75 ml |
Για την κορυφή και κάτω απο τη γέμιση
Κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
|
800 γρ. |
---|