&format=jpg)
Cheesecake σε ποτήρι

Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη βάση
Εκτέλεση για την κρέμα
Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake σε ποτήρι
Για την παρουσίαση στο ποτήρι, προτιμήστε διαφανή ποτήρια με ίσια τοιχώματα και σταθερή βάση, ώστε να φαίνονται τα στρώματα και να κρατάνε καλά το γλυκό.
Για να πατήσετε σωστά τη βάση μπισκότου μέσα στα ποτήρια, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού για να πιέσετε καλά το μείγμα, ώστε να γίνει συμπαγές και να μη διαλυθεί εύκολα.
Η κρέμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να κρατάει το σχήμα της όταν τη βάζετε στο ποτήρι, αλλά όχι τόσο σφιχτή που να μην απλώνεται εύκολα.
Το γλυκό πρέπει να μείνει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι γεύσεις.
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα προτιμάτε, όπως φράουλα, βερίκοκο ή κεράσι.
Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και να τη συναρμολογήσετε την επόμενη. Απλά φυλάξτε την κρέμα καλά σκεπασμένη στο ψυγείο.
Η μαρμελάδα πρέπει να είναι πυκνή και όχι πολύ υδαρής, ώστε να μη «τρέχει» και να μένει σταθερή πάνω στην κρέμα.
Για να διατηρήσετε τα φρούτα του δάσους φρέσκα στο γαρνίρισμα, βάλτε τα πάνω στο γλυκό λίγο πριν το σερβίρετε και φυλάξτε τα στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη μέχρι τότε.
Ναι, μπορείτε να φτιάξετε το cheesecake σε ταψί αντί για ποτήρια. Απλά στρώστε τη βάση και την κρέμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και ακολουθήστε τους ίδιους χρόνους ψύξης.
Ναι, είναι πολύ κατάλληλη για παιδικά πάρτι και γιορτινό τραπέζι, γιατί είναι γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σερβίρεται εύκολα σε μερίδες.
Υλικά
Υλικά για τη βάση
Μπισκότα πτι μπερ
|
250 γρ. |
---|---|
120 γρ. |
Υλικά για την κρέμα
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
|
600 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη άχνη
|
60 γρ. |
Arla κρέμα γάλακτος
|
200 γρ. |
300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
|
|
Φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα
|