Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη βάση
  • Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα ποτήρια πιέζοντάς το πολύ καλά προκειμένου να δημιουργήσουμε μία βάση.
Εκτέλεση για την κρέμα
  • Μαλακώνουμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ποτήρια πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα, απλώνουμε τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους

Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake σε ποτήρι

Ποιο είδος ποτηριού είναι κατάλληλο για την παρουσίαση του cheesecake;

Για την παρουσίαση στο ποτήρι, προτιμήστε διαφανή ποτήρια με ίσια τοιχώματα και σταθερή βάση, ώστε να φαίνονται τα στρώματα και να κρατάνε καλά το γλυκό.

Πώς να πατήσω σωστά τη βάση μπισκότου μέσα στα ποτήρια για σταθερότητα;

Για να πατήσετε σωστά τη βάση μπισκότου μέσα στα ποτήρια, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού για να πιέσετε καλά το μείγμα, ώστε να γίνει συμπαγές και να μη διαλυθεί εύκολα.

Πόσο σφιχτή πρέπει να είναι η κρέμα πριν τη βάλω στο ποτήρι;

Η κρέμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να κρατάει το σχήμα της όταν τη βάζετε στο ποτήρι, αλλά όχι τόσο σφιχτή που να μην απλώνεται εύκολα.

Πόση ώρα πρέπει να μείνει το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει καλά;

Το γλυκό πρέπει να μείνει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι γεύσεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη μαρμελάδα αντί για φρούτα του δάσους;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα προτιμάτε, όπως φράουλα, βερίκοκο ή κεράσι.

Μπορώ να ετοιμάσω την κρέμα από την προηγούμενη και να τη συναρμολογήσω την επόμενη μέρα;

Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και να τη συναρμολογήσετε την επόμενη. Απλά φυλάξτε την κρέμα καλά σκεπασμένη στο ψυγείο.

Τι υφή πρέπει να έχει η μαρμελάδα για να «κάθεται» σωστά πάνω στην κρέμα;

Η μαρμελάδα πρέπει να είναι πυκνή και όχι πολύ υδαρής, ώστε να μη «τρέχει» και να μένει σταθερή πάνω στην κρέμα.

Πώς να διατηρήσω τα φρούτα του δάσους φρέσκα στο γαρνίρισμα;

Για να διατηρήσετε τα φρούτα του δάσους φρέσκα στο γαρνίρισμα, βάλτε τα πάνω στο γλυκό λίγο πριν το σερβίρετε και φυλάξτε τα στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη μέχρι τότε.

Μπορώ να μετατρέψω τη συνταγή σε cheesecake με βάση ταψιού αντί για ποτήρι;

Ναι, μπορείτε να φτιάξετε το cheesecake σε ταψί αντί για ποτήρια. Απλά στρώστε τη βάση και την κρέμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και ακολουθήστε τους ίδιους χρόνους ψύξης.

Είναι κατάλληλη αυτή η συνταγή για παιδικά πάρτι ή γιορτινό τραπέζι;

Ναι, είναι πολύ κατάλληλη για παιδικά πάρτι και γιορτινό τραπέζι, γιατί είναι γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σερβίρεται εύκολα σε μερίδες.

Υλικά

Υλικά για τη βάση
Μπισκότα πτι μπερ
250 γρ.
120 γρ.
Υλικά για την κρέμα
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
60 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος
200 γρ.
300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα