Cheesecake σοκολάτα και βατόμουρο

Cheesecake σοκολάτα και βατόμουρο

Εκτέλεση

  • Λιώνετε το βούτυρο Lurpak σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα μπισκότα αμαρέτι ανακατεύοντας. Πιέζετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης, ανοικτής βάσης για κέικ μεγέθους 20cm και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και κατόπιν προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε την σος βατόμουρου ανακατεύοντας και αδειάστε το μείγμα στην βάση για κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το τσίζκεϊκ να κρυώσει μέσα στο φούρνο για μια ώρα περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρετε το τσίζκεϊκ πασπαλισμένο με γλάσο ζάχαρης ή κακάο. Κοσκινισμένο Γλάσο Ζάχαρης ή Κακάο για το γαρνίρισμα

Υλικά

Βούτυρο Lurpak ανάλατο
50 γρ.
Καλά τριμμένα μπισκότα αμαρέτι
100 γρ.
Τυρί κρέμα
500 γρ.
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Κρέμα γάλακτος
140 ml
3 μεσαία αυγά
Αλεύρι
50 γραμμάρια
Λιωμένη σοκολάτα
100 γρ.
Της σούπας σος βατόμουρα
2 κουταλιές