Cheesecake

Cheesecake

2 ω 20 λεπ
Ετοιμάστε ένα υπέροχο, σπιτικό cheesecake με Arla Τυρί Κρέμα, χωρίς συντηρητικά. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cheesecake/

Εκτέλεση

Προετοιμασία για τη βάση
  • Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά. Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Προετοιμασία για την κρέμα
  • Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε το cheesecake με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων από πάνω. Απολαύστε αυτό το υπέροχο cheesecake απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake

Ποια είναι η ιδανική υφή του μπισκότου για τη βάση;

Η ιδανική υφή του μπισκότου για τη βάση είναι σαν ψιλή άμμος, ώστε να αναμιγνύεται καλά με το βούτυρο και να δίνει συμπαγές και σταθερό αποτέλεσμα.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος/η ότι η βάση έχει στρωθεί σωστά;

Φροντίστε η βάση να είναι ομοιόμορφα πατημένη με ένα κουτάλι ή ποτήρι, χωρίς κενά ή ανώμαλες επιφάνειες. Πρέπει να είναι σταθερή και επίπεδη.

Χρειάζεται ψήσιμο η βάση με το μπισκότο και το βούτυρο;

Όχι, η βάση δεν χρειάζεται ψήσιμο. Αρκεί να μπει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.

Τι υφή πρέπει να έχει η κρέμα πριν την απλώσω πάνω από τη βάση;

Η κρέμα πρέπει να είναι αφράτη, λεία και σταθερή — να κρατάει το σχήμα της αλλά να απλώνεται εύκολα με σπάτουλα.

Χρειάζεται να κρυώσουν πρώτα τα υλικά πριν χτυπηθούν στο μίξερ;

Ναι, τα υλικά (ειδικά η κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα) πρέπει να είναι καλά κρύα από το ψυγείο για να πετύχετε σταθερή και αφράτη κρέμα.

Πόση ώρα να χτυπάω την κρέμα στο μίξερ;

Χτυπάτε την κρέμα 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη και να «στέκεται» χωρίς να είναι υπερβολικά σφιχτή. Σταματήστε μόλις σχηματίσει σώμα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο καλούπι αντί για τσέρκι;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή πυρέξ, αρκεί να έχει κατάλληλο ύψος για να κρατήσει τη βάση και την κρέμα.

Γιατί το cheesecake πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο;

Το cheesecake πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να κόβεται σωστά χωρίς να χυθεί.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετική μαρμελάδα από αυτήν που αναφέρεται;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα προτιμάτε, όπως φράουλα, βατόμουρο ή ροδάκινο.

Πόσες μερίδες βγάζει το cheesecake με αυτό το τσέρκι;

Η συνταγή είναι για 8 μερίδες, που ταιριάζουν με το μέγεθος του τσέρκι που χρησιμοποιείται.

Υλικά

Υλικά για το cheesecake
500 γρ.
350 γρ.
Ζάχαρη άχνη
90 γρ.
Ξύσμα απο 1 λάιμ
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
Εκχύλισμα απο βανίλια
2 κ.γ.
Μπισκότα βρώμης
200 γρ.
80 γρ.
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων για το σερβίρισμα