
Cheesecake

Εκτέλεση
Προετοιμασία για τη βάση
Προετοιμασία για την κρέμα
Συχνές ερωτήσεις για το cheesecake
Η ιδανική υφή του μπισκότου για τη βάση είναι σαν ψιλή άμμος, ώστε να αναμιγνύεται καλά με το βούτυρο και να δίνει συμπαγές και σταθερό αποτέλεσμα.
Φροντίστε η βάση να είναι ομοιόμορφα πατημένη με ένα κουτάλι ή ποτήρι, χωρίς κενά ή ανώμαλες επιφάνειες. Πρέπει να είναι σταθερή και επίπεδη.
Όχι, η βάση δεν χρειάζεται ψήσιμο. Αρκεί να μπει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.
Η κρέμα πρέπει να είναι αφράτη, λεία και σταθερή — να κρατάει το σχήμα της αλλά να απλώνεται εύκολα με σπάτουλα.
Ναι, τα υλικά (ειδικά η κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα) πρέπει να είναι καλά κρύα από το ψυγείο για να πετύχετε σταθερή και αφράτη κρέμα.
Χτυπάτε την κρέμα 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη και να «στέκεται» χωρίς να είναι υπερβολικά σφιχτή. Σταματήστε μόλις σχηματίσει σώμα.
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή πυρέξ, αρκεί να έχει κατάλληλο ύψος για να κρατήσει τη βάση και την κρέμα.
Το cheesecake πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να κόβεται σωστά χωρίς να χυθεί.
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα προτιμάτε, όπως φράουλα, βατόμουρο ή ροδάκινο.
Η συνταγή είναι για 8 μερίδες, που ταιριάζουν με το μέγεθος του τσέρκι που χρησιμοποιείται.
Υλικά
Υλικά για το cheesecake
500 γρ. | |
350 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
90 γρ. |
Ξύσμα απο 1 λάιμ
|
|
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
|
|
Εκχύλισμα απο βανίλια
|
2 κ.γ. |
Μπισκότα βρώμης
|
200 γρ. |
80 γρ. | |
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων για το σερβίρισμα
|