Χαλβάς γεμιστός με τυρί κρέμα

Χαλβάς γεμιστός με τυρί κρέμα

1 25
Ένας χαλβάς σε μια μοναδική εκδοχή, γεμιστός με λαχταριστό τυρί κρέμα! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/chalvas-gemistos-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη. Βάζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καστανό (προσοχή, γιατί καίγεται εύκολα). Ρίχνετε με πολύ προσοχή τα υγρά (γάλα, νερό, ζάχαρη) και ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τον αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για τη συναρμολόγηση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια μαρίζ το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια. Ντύνετε με διάφανη μεμβράνη 6 γυάλινα μπολάκια ή ποτήρια. Βάζετε σε κάθε μπολάκι από 4-5 κουταλιές χαλβά και με ένα κουτάλι πιέζετε τον χαλβά για να κολλήσει στην βάση και τα πλαϊνά περίπου με 1 εκατοστό πάχος. Γεμίζετε το μπολάκι με τυρί κρέμα και σκορπίζετε πασπαλιστά 1-2 κουταλιές χαλβά. Καλύπτετε το μπολάκι με μεμβράνη και πιέζετε λίγο με την παλάμη σας για να κολλήσει ο χαλβάς. Αφήνετε τα γλυκά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για το σερβίρισμα
  • Αφαιρείτε την μεμβράνη και αναποδογυρίζετε το μπολάκι σε ένα πιάτο για να το ξεφορμάρετε. Βάζετε από 1 γεμάτη κουταλιά μαρμελάδα ή σκορπίζετε ξηρούς καρπούς (κουκουνάρι, φυστίκι) και σερβίρετε.

Υλικά

Σιμιγδάλι ψιλό
350 γρ.
100 γρ.
Γάλα φρέσκο
550 ml
Ζάχαρη
400 γρ.
Νερό
230 ml
Για τη γέμιση
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές
Βανίλια
1 κουταλάκι
Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα σύκο
Κουκουνάρι ή φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο