Cassata Semifreddo

Cassata Semifreddo

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Παγωμένη cassata, σε μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη εκδοχή, με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα! Μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • ξύσμα απο 1 λεμόνι και απο 1 πορτοκάλι
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. νερό
  • 75γρ. μείγμα απο ζαχαρωμένα φρούτα σε κυβάκια
  • 75 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 75 γρ. σταγόνες σοκολάτα

Για το μάρτζιπαν

  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • 2 σταγόνες εσάνς απο πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

Για το γλάσο της σοκολάτας

  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 45 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ετοιμάζετε το μάρτζιπαν χτυπώντας τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στο chopper, προσθέτοντας σταδιακά το ανθόνερο. Όταν ομογενοποιηθεί και γίνει εύπλαστη ομοιογενής ζύμη προσθέτετε την εσάνς -αν χρησιμοποιήσετε, την πλάθετε σε μπαστούνι, την κλείνετε σε πλαστική μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη.

Για το σεμιφρέντο:

Βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το νερό να βραχεί. Βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί κοχλασμός. Παράλληλα βάζετε τα αβγά στο μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα στη μέτρια ταχύτητα.

Ρίχνετε καυτό το σιρόπι στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι με το μίξερ σε λειτουργία και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μίγμα. Στο μεταξύ θα φουσκώσει, θα ασπρίσει και θα δέσει. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Αφρατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το τυρί κρέμα με τον αβδοδάρτη, προσθέτοντας τη βανίλια και το ξύσμα των εσπεριδοεικών και όταν ομογενοποιηθεί το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών.

Προσθέτετε τα ζαχαρωμένα κυβάκια των φρούτων, τα τσιπς σοκολάτας, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.

Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη ένα μεταλλικό μπολ και μεταφέρετε μέσα το μείγμα. Το παγώνετε στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη.

Φτιάχνετε και τη σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει.

15 λεπτά πριν σερβίρετε, βάζετε το μάρτζιπαν ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και με τη βοήθεια πλάστη το ανοίγετε σε λεπτά φύλλο 3χιλ.

Βγάζετε την cassata από το ψυγείο και αφού την ξεφορμάρετε σε πιατέλα την ντύνετε με το φύλλο του μάρτζιπαν που ανοίξατε. Κόβετε κομμάτια και σερβίρετε, περιχύνοντας με τη σάλτσα σοκολάτας και διακοσμώντας με κερασάκια γλασέ.

Άλλες συνταγές