Carrot cake cheesecake

Carrot cake cheesecake

8 35
Πρωτότυπο cheesecake, συνδυασμένο με carrot cake. Και οι δύο γεύσεις είναι πολύ αγαπημένες… Όταν τις συνδυάζουμε γίνεται ένα φανταστικό γλυκό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 22 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
Για το μείγμα cheesecake
  • Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη το αλεύρι και το τυρί κρέμα και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το ξινόγαλο και ανακατεύετε καλά.
Για το μείγμα καρότου
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά. Τέλος, προσθέτετε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύετε για να σκορπίσουν στο μείγμα.
Για την συναρμολόγηση και το ψήσιμο:
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας του μείγματος καρότου μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα χωρίς να το απλώσετε. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας cheesecake.
  • Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα μείγμα και τέλος, χτυπάτε για μερικές φορές τη φόρμα ώστε να φύγουν οι τυχόν φυσσαλίδες υπάρχουν μέσα στις κρέμες.
  • Ψήνετε το cheesecake στο φούρνο για 1 ώρα. Στα 40 λεπτά ψησίματος, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μη πάρει πολύ χρώμα και συνεχίζετε το ψήσιμο.
  • Βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα σε σχάρα να κρυώσει. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Για την επικάλυψη
  • Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά της επικάλυψης και περιχύνετε το γλυκό. Στολίζετε με λωρίδες φρέσκου καρότου και λίγα καρύδια. Το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρετε.

Υλικά

Για το μείγμα cheesecake
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
500 γρ.
Ζάχαρη
130 γρ.
1½ κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα από βανίλια
Ξινόγαλο
120 γρ.
Για το μείγμα καρότου
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 κουταλάκι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
100 ml σπορέλαιο
Ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ.
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
250γρ. τριμμένα καρότα
½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
Για την επικάλυψη
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα, μαλακωμένο
60 γρ.
Της σούπας βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
1 κουταλιά
260-280γρ. άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα από βανίλια