
Banoffee σε ποτήρι

Εκτέλεση
Συχνές ερωτήσεις για το banoffee σε ποτήρι
Η κρέμα γάλακτος για την καραμέλα πρέπει να είναι ζεστή, ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία της καραμέλας και να αποφύγετε το “κόψιμο” ή το πιτσίλισμα.
Για καλύτερη υφή στη βάση, προτιμήστε τραγανά μπισκότα βρώμης χωρίς πολύ υγρασία, ώστε να τρίβονται εύκολα και να δίνουν σταθερό αποτέλεσμα όταν αναμειχθούν με το βούτυρο.
Αν η κρέμα είναι πολύ ρευστή μετά το χτύπημα, βάλτε την στο ψυγείο για 30–60 λεπτά να σφίξει. Αν χρειαστεί, μπορείτε να την ξαναχτυπήσετε ελαφρώς για να αποκτήσει πιο σταθερή υφή.
Η κρέμα πρέπει να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να σταθεροποιηθεί σωστά και να διατηρήσει το σχήμα της στο ποτήρι.
Για να αποφύγετε το μαύρισμα της μπανάνας, κόψτε τη σε φέτες λίγο πριν το σερβίρισμα και ραντίστε τη με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να διατηρήσει το χρώμα της.
Μπορείτε να ετοιμάσετε το γλυκό από την προηγούμενη μέρα, αρκεί να το διατηρήσετε στο ψυγείο χωρίς τις φρέσκες μπανάνες. Προσθέστε τις μπανάνες και την τριμμένη κουβερτούρα λίγο πριν το σερβίρισμα για καλύτερη υφή και εμφάνιση.
Για να φτιάξετε σάλτσα καραμέλας χωρίς να “κόψει” ή να κρυσταλλώσει, λιώστε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά χωρίς να την ανακατεύετε μέχρι να γίνει χρυσαφένια καραμέλα. Προσθέστε τη ζεστή κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, και στο τέλος το βούτυρο, αφού αποσύρετε από τη φωτιά.
Η σωστή σειρά στρωμάτων για τέλεια παρουσίαση είναι: μπισκότο στη βάση, λίγη κρέμα, σάλτσα καραμέλας, ξανά κρέμα, λίγη ακόμα καραμέλα, φέτες μπανάνας και τέλος τριμμένη κουβερτούρα.
Ναι, η σάλτσα καραμέλας μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως 3–4 μέρες. Πριν τη χρήση, ζεστάνετέ τη ελαφρώς και ανακατέψτε καλά.
Για εναλλακτική χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικά όπως στέβια ή ερυθριτόλη στη θέση της ζάχαρης στην κρέμα και στη σάλτσα καραμέλας, αλλά προσέξτε ότι η υφή και η γεύση μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς.
Υλικά
Για το μπισκότο
Μπισκότα βρώμης
|
200 γρ. |
---|---|
Κουβερτούρα τριμμένη
|
40 γρ. |
70 γρ. |
Για την κρέμα καραμέλας
Ζάχαρη
|
125 γρ. |
---|---|
Κρέμα γάλακτος ζεστή
|
200 γρ. |
70 γρ. |
Για την κρέμα
250 γρ. | |
200 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
3 κ.σ. |
Για το σερβίρισμα
Μπανάνες κομμένες σε φέτες
|
2 |
---|---|
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος
|