Banana bread με πουτίγκα βανίλιας και φέτες μπανάνας

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 1 ω
Banana bread με πουτίγκα βανίλιας και φέτες μπανάνας

Μια υπέροχη συνταγή για μπανάνα bread απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  • Arla
  • Συνταγές
  • Banana bread με πουτίγκα βανίλιας και φέτες μπανάνας

Υλικά

Μπανάνες ώριμες
280 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.γ.
110 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ.
Αυγά
2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Μαγειρική σόδα
1 κ.γ.
Αλάτι
1 κ.γ.
Arla® Protein Ρόφημα γάλακτος με σοκολάτα
170 γρ.

Για το σερβίρισμα

200 γρ.
Μπανάνα σε φέτες
1

Εκτέλεση

  • Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τις μπανάνες, χοντροκομμένες, μαζί με την ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάτε, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να αναμιχθούν τα υλικά.
  • Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το βούτυρο, σε κομματάκια, το εκχύλισμα βανίλιας και μετά ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας πρώτα να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις, εναλλάξ με το ρόφημα chocolate protein μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα, διαστάσεων 22εκ.x12εκ., τοποθετείτε το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
  • Όταν το banana bread είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με 1-2 κουταλιές vanilla cookie pudding και τις φέτες μπανάνας.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/banana-bread-me-poutigka-banilias-kai-phetes-mpananas/